İHH Nevşehir gönüllüleri sınırın öbür tarafında yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarına yardım elini uzattı.

Nevşehir İHH Kadın Kollarının başlattığı atkı, bere, yelek, hırka örüyor ve Suriye kamplarında kalan çocuklara gönderiyoruz proje faaliyeti kapsamında; Nevşehir İHH olarak "İyilik Isıtsın Diye" örgü kampanyası ile hazırlanan hediyelerimizin yerinde dağıtımını yapmak için; ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ilk önce, Cilvegöz sınır kapısından geçiş yaparak, İHH Babaulhava lojistik merkezini ziyaret ettiler. 

Ardından Sarmada bölgesinde İHH'nın iki yetimhanesini ziyaret ederek yetimhanelerde kalan yetim çocuklara, Nevşehir'den gönüllülerimiz tarafından hazırlanan ve dağıtılmak için beraberinde götürdükleri el emeği örgüleri ve hediyelerin dağıtımını yaptıktan sonra; yetimlerle oyunlar oynayarak, yüzlerinde bir nebzede olsa tebessüme vesile olmak için gayret gösterdiler. 
Emanetleriniz olan adak kurbanlarının yerinde kesimini yaptırarak dağıtımı sağlandı.

İdlib'den yeni gelen ailelerin kaldığı acil yaşam çadır kentlerin ziyaretinden sonra, çadır kentlerde yaşayan ailelerin taşınacağı yaşam evlerinin yapımını yerinde görerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Yapılan gözlemler sonucu gerçekten çok zor şartlarda yaşayan ailelerin durumları incelenerek herşeye acil olarak ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettiler.
Ziyaret ve yardımların dağıtımı programına Nevşehir İHH yönetim kurulu üyesi, kadın kolları yönetimi ve üyeleri ile Genç İHH çalışanlar başkanı ve gönüllülerimiz katıldılar.

Nevşehirli hayırseverlerimizin sayesinde yetimlerin, çocukların ve ailelerinin mutluluğuna, gülümsemesine, birazcık olsun ısınmalarına, çok az zaman dahi olsa savaşın soğuk yüzünü unutmalarına vesile olan ekibimize mazlumlar adına teşekkür ederiz.

Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği, 

Nevşehir İHH Kadın Kolları,

İHH Arama Kurtarma Nevşehir ve

Nevşehir Genç İHH olarak Yardımlarımız devam edecektir. Kardeşlerimiz zor durumdayken bizler rahat olamayız.