Nevşehir'de kapıcılık yapan bir vatandaşımız bulduğu altın kolyeyi sahibine teslim etti.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Toki 4.etapta kapıcı olarak görev yapan Mücahit Karmaz, sorumlu olduğu bina etrafında yerde bulduğu altın künyeyi sahibine teslim etti. Karmaz; "Bu gibi durumlarda insanlığın ölmediğini ve emanete karşı nasıl davranıldığını göstermek amacıyla sadece vatandaşlık görevimi yapmış oldum. Kendisi de memnun kaldı zaten. Kim olsa aynı hareketi gösterirdi." şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

Yaşadığı olayı anlatan Apartman görevlisi Mücahit Karmaz, "Ben toki 4.etapta kapıcıyım. Sorumlu olduğum bina etrafında bu altın künyeyi buldum üzerinde isim yazıyordu. Bina sakininden ismini bildiğim birini arayarak durumu izah ettim, o da aynen usta bizim çocuğun 2 gün önce kayboldu dedi ve 500 TL'ye yaptırdığını ve değerinin olduğunu söyleyerek çok memnun kaldı.  Şimdi kendimi çok rahat hissediyorum. Yaptığım işin doğru olduğunu düşünüyorum. Yine bulsam yine aynısını yaparım. Helal paraymış ki sahibini buldu. Biz de çok rahatladık, sahibine teslim edildiği için. Şu anda da içim çok rahat. Görevimi doğru yaptığım için mutluyum. Bir daha olsa yine aynısını yaparım" dedi.

"Böyle adam zor bulunur"

Altın künyenin sahibi ise Apartman görevlisi Mücahit Karmaz'a teşekkür ederek, "İnsanlığın bir kez daha ölmediğini gösteren bu davranışı için Mücahit Karmaz kardeşime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Maddiyatı bir tarafa manevi olarakta bizim için çok değerliydi. Ama 2 günüdr kayıp olarak arıyorduk ve artık ümidimizi kesmiştik. Böyle bir adam zor bulunur" diye konuştu.

FİB Haber Merkezi olarak bu örnek davranışı ile Kapıcı kardeşimizi yürekten tebrik ediyoruz...