Nevşehir İl Müftülüğü Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi Toplantı Salonunda, il ve ilçede görev yapmakta olan Kur’an kursu öğreticilerine iki farklı gurup olarak üçer günlük “Temel Aile Bilinci Eğitimi”  semineri düzenlendi.

Seminer sonunda konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığının ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda çalışmalar yaptığını ve projeler geliştirdiğini, bu konuda toplumumuza dini ve ahlâkî bilgi ekseninde rehberlik yaptığını, aileyi tehdit eden riskler ve sorunlar karşısında ailenin manevî destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ve projeler planlandığını, Kur’an kursu öğreticilerimizin kendileri ve ailelerinden başlayarak rol model olmalarına katkı sağlamasının hedeflendiğini ve bu bağlamda “Temel Aile Bilinci Eğitimi” düzenlendiğini ifade etti.

İl Müftüsü Öztürk, “Toplumun temel yapı taşı ailedir. Dolayısıyla aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplum da o oranda sağlam ve güçlü olur. Bir milleti yıkmak ve yok etmek isteyen şer güçleri, aileyi ve eğitimi bozmak ve alimlere olan itibarı sarsmak ister. Buna mukabil bizlerin de bu değerlere sahip çıkmamız lazım. Bundan dolayı düzenlemiş olduğumuz bu eğitimler çok önemlidir. Zira bu konularda topluma önderlik ve rehberlik yapmak gibi görevimiz var.” dedi.

İl Vaizleri Gülşen Yeni ve Mahmut Özcan tarafından Temel Aile Bilinci Eğitiminde “Ailem”, “Ailemde bir çocuk var”, “Ailemde bir genç var”, “Ailemde bir yaşlı var”, “Ailemde bir engelli var”, “Akrabalarım var”, “Ailemde iletişim dili”, “Teknolojiyi bilinçli kullanıyorum”, “Ailemi bağımlılıktan koruyorum”, “Ailemde merhamet istiyorum”, “Ailem dağılmasın”, “Ailede iffet ve mahremiyet” konularında sunumlar yapıldı.

Seminer sonunda Nevşehir İl Müftülüğü tarafından seminere katılan Kur’an kursu öğreticilerine katılım belgeleri İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak tarafından takdim edildi.