Meteoroloji'nin uyarılarının ardından ilimiz Nevşehir ve ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Özellikle il merkezinde yaşanan yağışlarla birlikte oluşan Selde devrilen bazı ağaçlar elektrik ve telefon hatlarına zarar verirken, bazı evlerin bodrum katlarını ve işyerlerinilerini de su bastı. Yine Nevşehir'de sağanak yağış nedeniyle bazı cadde, sokak ve mahallelerde yollar göle döndü, bazı araçlar mahsur kaldı. 

En son dün gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağmur akşam saatlerinde gök gürültülü şekilde etkili oldu. Sağanak yağmur sonucu trafikte zaman zaman aksamalara neden olurken, yağmur suları Avanos kavşağı, Ticaret lisesi önü, Borsa kavşağı ile ile 2000 Evler mahallesinde yolun karşılıklı bölümlerini göle çevirdi. Bir çok mahallede etkili olan yağışların ardından yollarda çökmeler, alt geçitlerde su birikintileri ve caddelerde bulunan rögar kapakları tıkandı. Yol yapım çalışmaları devam eden lale caddesi meteris mevkiinde bir görevli aracı yola gömüldü.

Nevşehir'de görevli aracı çöken yola gömüldü! İzlemek için TIKLAYINIZ!

Yağmur berekettir hüzne çevirmeyelim...

Nevşehir Belediyesi elindeki tüm imkanları maksimum derece kullanarak iyi niyetle çalışmalar yürüttüğü gözlemlendi. 

Nevşehirli vatandaşlar ise, ilimizde son yıllarda iklimsel farklılıkların yaşandığına dikkat çekerek, yıllardır bu derece etkili olamayan böylesi etkili yağışlara karşı yetkililerin daha öncesinden tedbirli olmaları ve işi bilen kişilerin çalışmalarda yer almasını arzu ettiklerini ifade ettiler.

Dün yine bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Yağsın tabi, berekettir. Allah daha çok versin. Versin versin tabi de, biraz da kullarına akıl versin. Bilhassa yöneticilerine. Lütfen Doğal güzelleri, bereketi afete çevirmeyelim sevgili yetkililer. Her yağmur yağdığında Nevşehir'in yollarının, sokaklarının, caddelerinin, mahallelerinin, ara yollarının, alt geçitlerinin sular altında kalması karşısında yaşananların artık son bulmasını diliyor ve bekliyoruz. İlla bir alt geçitte, birkaç araç suların kalınca, bir kaç can yanınca mı aklımız başımıza gelecek? Meteroloji verileri şiddetli yağmurların devam edeceğini duyurdu. Önümüzdeki günlerde yetkililer başta Belediyemizi büyük sınva bekliyor. 

Elbetteki burada Nevşehir Belediyesi için eleştiri getirmekten öte gelecekte yaşanmaması adına hazırlıklarımızı bir an önce tamamlamalı eksikliklerimizi gidermeliyiz. Bu konuda Belediye Başkanı Rasim Arı'nında mutlaka gereğini yapacağındanda hiçbir şüphemiz yok. Görev süresini daha 2,5 ay tamamlamış bir kişinin elinde sihirli değnek beklemekte art niyet ve haksızlık olur. Hele hele böylesi bir konuda ne bizlere malzeme olmak ister nede halkımıza mahçup durumda düşmek istemez. Bunu şimdiye kadarki hırsı, çabası, gayreti, uygulamaları heyecanı ve hayalleri ile ortaya koyuyor zaten. Her zaman Nevşehir'imizin güzel geleceğinin takipçisi olarak hak ve hakkaniyeti sayfalarımıza taşımaya devam edeceğiz. 

Hepimiz için tek derdimiz NEVŞEHİR! 

Kısacası 21. yüzyıl Nevşehir'ine yakışmıyor bu durum. Yakışanı yapın! İlgili birimlerin ve çalışmaları yürüten personelin iyi bir eğitimden geçmleri onlar içinde şehrimiz içinde iyi olacağı düşüncesindeyiz. Okyanusu geçip derede boğulmayalım…

İşte Nevşehir'de etkili olan sağanak yağışın ardından yaşananlar ve düşündürdükleri;

Görüntüler: 15 Temmuz mahallesi 159. sokak - 2000 Evler, Cevher Dudayev mahallesi,