Nevşehir İl Göç İdaresi Müdür V. Akif Doksar, ilimizde ikamet eden Suriyeli kanaat önderleri ile idaremiz toplantı salonunda bir araya gelerek kamu düzeni, asayiş ve huzur konulu bir istişare toplantısı yaptı.

Nevşehir Geçici Koruma Kanaat Önderleri Toplantısı Yapıldı. 

Suriyeli kanaat önderleriyle tercüman aracılığıyla sohbet ortamında görüşme yaparak, görüş ve düşüncelerini dinledi. Suriyeli misafirlerimizin önemli bir kitlesine ev sahipliği yapılarak bir ensar misali birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik içerisinde yaşanıldığını ifade eden il müdür v.Akif DOKSAR, Ülkemiz genelinde hakim olan birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve esenlik iklimini hazmedemeyen art niyetli kişi veya kişilerce ülkemizdeki dirlik ve düzeni bozmak için bir takım yanlış beyan ve yönlendirmeler ile kargaşa ortamına zemin hazırlamak gayesinde olabileceklerine bir kez daha dikkat çekerek, bu tür art niyetli girişimlere karşı dikkatli olunması ve bu kişiler konusunda gereken ehemmiyetin gösterilmesi için uyarı da bulundu.

          Suriyeli mültecilerin genel sorunları hakkında da bilgi alışverişinde bulunularak nüfus kayıt beyanları, araçların kayıt altına alınması, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi birçok konuda eksikliklerin giderilmesi ve ülkemizdeki yasal düzenlemeler doğrultusunda gereken iş ve işlemlerin gecikmeye mahal verilmeden yerine getirilmesi konusunda tavsiyelerini dile getirdi.