Nevşehir'de soğuk kış günlerinde aç kalan ve gruplar halinde gezen onlarca köpek yiyecek bulmaya çalışırken, evlerinden çıkan insanlar da saldırı korkusuyla tedirgin adımlar atıyor. Mehmet Akif Ersoy, Gevher Dudayev, 2000 Evler ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde vatandaşlar, sayıları her geçen gün artan başıboş sokak köpekleri için yetkililerden çözüm bekliyor.

Nevşehir'de mahalle, cadde ve sokakları mesken tutan sokak köpekleri sabahın ilk saatlerinde yemek bulmaya çalışırken, işe ve okula gitmek üzere evlerinden çıkan kent sakinleri ise zaman zaman köpeklerin saldırısına uğruyor.

Başıboş köpeklerinin sayısının her geçen gün arttığını, aç kalan köpeklerin ise yiyecek bulma umuduyla insanlara yaklaştığını anlatan semt sakinleri, “Hem hayvanlara hem de mahalleliye yazık. Hayvanlar açlıkla biz de korkuyla savaşıyoruz. Bu duruma sessiz kalınmayıp biran önce acil özüm üretimeli ” diyor.

Semtteki sokak köpeklerinin vatandaşları korkuttuğunu ve tehlike arz ettiğini ifade eden bir vatandaşımız çekip gönderdiği fotoğraf ve videoları ile yaşadığı bir olayı FİB Haber Merkezine şöyle anlattı: "Nevşehir merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 4. Etap Toki konutlarında yaklaşık 10'nu aşkın köpekler mevcut... Bugün bu köpeklerden biri kızımı kovaladı. Lütfen sesimizi duyurun. Belediyeyi arıyoruz yetkili ekibi göndercez diyolar ama yok gelen giden..."

En son geçtiğimiz günlerde Kayseri'nin Hacılar ilçesinde yaklaşık 25 köpeğin saldırısı sonucu 14 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından büyük korku yaşadıklarını ifade eden Nevşehirli vatandaşlarımız yetkilileri göreve davet ettiler.

YASA GEREĞİ TOPLANAMIYORLAR

5199 sayılı hayvanları koruma yasası gereğince bu hayvanlar toplanamıyor. Yasada hayvanların tedavi ve kısırlaştırma operasyonlarının ardından bulundukları yere bırakıldıkları ve belli bölgeleri olduğu için saldırgan olmayacakları söyleniyor ama durum böyle değil. Hayvanlar, aç kaldığında insanlara saldırıyor. Anne ve babalar, okula gidip gelen yada oyun oynamak için parka giden çocukları için tedirgin. Bir çözümü olmalı.”