Nevşehir Belediyesi tarafından Esentepe ve Güzelyurt Mahallelerini birbirinden ayıran Ürgüp Caddesi üzerindeki yapımı devam eden Necip Fazıl yaya alt geçidinin hizmete kazandırılması için çalışmalar devam ediyor.

Ürgüp Caddesi üzerindeki Pforzheim Parkı önünde Güzelyurt Mahallesi ile Esentepe Mahallesi’ni birbirinden ayıran Ürgüp Caddesi üzerinde yoğunlaşan araç trafiği karşısında yayaların karşıdan karşıya geçişlerini de kolaylaştırılmasını amaçlayan Necip Fazıl yaya alt geçidinin üst girişindeki Polikarbon’dan yapılı çatı örtüsü de yerine monte edildi.

Önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılması planlanan Necip Fazıl yaya alt geçidi 25 metre uzunluğunda,3 metre genişlik ve yüksekliğe sahip olacak.

Bu arada büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek'in ismini yaşatmak için Nevşehirde alt üst geçitlere ismini veren 
Nevşehir  Belediyesine vatandaşlardan tepki sürüyor.FİB Haber Merkezimizi arayan çok sayıda eğitimli ve kültürlü vatandaşlarımız Nevşehir Belediyesi nasıl böyle bir hataya düşebilir...Necip fazıl kim...? Sanki sıradan bir isim...Üstad ın tam ismini yazıcaksın ki 7 den 77 ye herkes kim olduğunu anlayacak ismini yaşatmanında mantıklı bir manası olacak diyerek Nevşehir Belediyesinin Necip Fazıl Kavşağı Necip Fazıl Yaya Geçidi gibi isminin bu şekilde kullanılmasına tepki gösteriyorlar.