Nevşehir İl Müftülüğü Gaznevi Camii Yıl Boyu Camide Kuran Eğitimine Devam Ediyor.

Nevşehirde gençlere verdiği önem ile ,onlar üzerinde yaptığı çalışmalar ile örnek bir Din Görevlisi profili çizen Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan,Camide proğram üstüne proğram ve etkinlik üstüne etkinlik yapmaya devam ediyor. Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan tarafından yıl boyunca camide öğrencilere temel dini bilgiler ve Kuran eğitimi veriyor.

      Okullar açık olmasına  rağmen haftada üç gün , Yatsı namazından sonra dersler Camide ve Kuran Kursunda  yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan"Camilerde Kuran Öğretimi"proğramı çerçevesinde Güzelyurt mahallesinde bulunan genç ve yaşlı herkesin katılabildiği kursda verilen dersler ve proğram şu şekilde:

Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan tarafından verilen akşam kursunda  kursiyerlere birinci bölümde şu dersler veriliyor.

          İTİKAT 1. Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şahadet 2. Yaradılışın Gayesi ve İnsanın İki Temel Tercihi (İman-Küfür) 3. İman ve İmanın Altı Esası İBADET 1. İbadet Kavramı 2. İslam ve İslam’ın Beş Ana Esası 3. Namaz ve Önemi 4. Namazın Rükünleri ve Çağrıştırdıkları Manalar 5. Namaz İbadetinin İnsana Kazandırdıkları 6. Oruç ve Önemi 7. Oruç İbadetinin İnsana Kazandırdıkları 8. Oruç İbadetinin Topluma Kazandırdıkları SİYER-AHLAK 1. Hz. Peygamber ve Davranış Örnekleri 2. Ayetler Işığında Erdemli Davranışlar 3. Kur’an-ı Kerim’den Kıssalar 4. Ashab-ı Kiramdan Davranış Örnekleri 5. Ayetler Işığında Yerilen Tutum ve  Davranışlar.

 İkinci Dönemde ise şu dersler veriliyor:

        İTİKAT 1. Allah’ın Varlığının Delilleri 2. Allah’ın Sıfatları 3. Allaha ve Hz. Peygambere İtaat İBADET 1. Zekât, Sadaka ve Önemi 2. Zekât İbadetinin İnsana Kazandırdıkları 3. Zekât İbadetinin Topluma Kazandırdıkları 4. Hac ve Kurban 5. Haccın Rükünleri ve Çağrıştırdıkları Manalar 6. Hac İbadetinin Topluma Kazandırdıkları 7. Kurban İbadeti ve Çağrıştırdığı Manalar SİYER-AHLAK 1. Hz. Peygamber ve Davranış Örnekleri 2. Ayetler Işığında Erdemli Davranışlar 3. Kur’an-ı Kerim’den Kıssalar 4. Ashab-ı Kiramdan Davranış Örnekleri 5. Ayetler Işığında Yerilen Tutum ve Davranışlar.

  Cami İmam Hatibi Ali Özcan gençleri bu derslere getirebilmek ve tutabilmek için,dersi sevdirebilmek için bir çok aktivite yapıyor,çeşitli hediyeler veriyor,geziler düzenliyor.

 Gaznevi Camii Akşam Kurslarında her zaman sadece ders işlenmiyor,zaman zaman güreş yapılıyor,zaman zaman zaman masa tenisi müsabakaları yapılıyor.Derslerden sonra çay kahve keyfi yapılıyor.Gülerek eğlenerek dersler neşe içinde geçiyor.

Nevşehir İl Müftülüğü Gaznevi Camii Akşam kursu Nisan ayı sonunda sona erecek.Kursun bitiminde kursiyerlere Çanakkale gezisi planlanıyor.