Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Aslan ve İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel Türkiye’nin sayılı bakım merkezlerinden, Özel Büşra Bakım Merkezinin Kurucu İşletme sahibi Temel Poyraz’ı makamında ziyaret etti.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Aslan ve İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel’i Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve Büşra Bakım Merkezi kurucu Müdürü Temel Poyraz karşıladı. İşletme sahibi Poyraz tarafından Heyete Büşra Bakım Merkezinde öğle yemeği verildi.

Yemekten sonra Büşra Bakım Merkezinde hastaları ziyaret eden İl Müftüsü Yakup Öztürk burada ki hasta ,yaşlı ve engellilerle bir süre sohbet etti.

Büşra Bakım Merkezi ziyaretinden oldukça etkilendiğini ve böylesine modern Avrupa standartlarında bir tesisi Nevşehir’e kazandırdığı için Sayın Temel Poyraz’a teşekkür eden İl Müftüsü Öztürk, şunuda özellikle belirtmeliyim ki, bu vesile ile hastaları ziyaret etme şansı bulduk,onların gönüllerini aldık ve bize bir anlamda bu şekilde bir ibadet etme şansı yakalamamıza vesile olduğunuz  için de özellikle teşekkür ediyorum.

İl Müftüsü Öztürk,Büşra Bakım Merkezinde ziyaret sonrası Bizlerde bu hastalar yerinde olabilirdik ve yarının ne olacağını başımıza ne iş geleceğini kimse bilemez,bu bağlamda bizlerde bir engelli adayıyız diyerek  halimize sağlığımıza aklımıza ne kadar şükür etsek az dedi.

İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel Büşra Bakım merkezindeki ziyaretlerde Can isimli bir hastanın özel isteği üzerine kendisine Sabah ezanı okudu.Bu sırada Can ın gözlerinden düşen yaşlar oldukça duygu dolu anlar yaşattı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk hasta, yaşlı, sakat, zihinsel veya bedensel özürlü, engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk hiçbir kimsenin özellikle “Manevi” atmosferlerden asla mahrum kalmaması gerekir. Gördüğümüz kadarıyla hastalarımız hepsi pırıl pırıl bir çoğu kendisine göre ibadetlerini yapabiliyorlar bu oldukça mutluluk verici bir şey dedi.

Müftü Yakup Öztürk; “Gönül ister ki, her camimizin fiziki imkanı elverse de, her cami de engellilerimize özel yer ayırabilsek, ama en azından İl ve ilçelerimizde engellilerimiz için birer cami hazırlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Müftü Öztürk; “Gerek doğuştan, gerekse sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya ve başarıya ulaşmaya asla engel değildir. Engelli olduğu halde azimle, inançla kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Yeter ki insanların önüne engeller konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın, engel tanımasın” dedi.

İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel Büşra Bakım merkezinde hasta yaşlı ve engellileri sık sık ziyaret ettiğini ve buradan aldığı hazzı hiçbir şeye değişmeyeceğini Büşra Bakım merkezi ziyaretiyle hem kendisinin hem de hastaların çok mutlu olduğunu söyledi.

Buradaki yaşlı,hasta ve engelliler için isteğe bağlı kuran dersleri ,sohbetler veren bu kapsamda sık sık ziyarette bulunduğu için Hastaların büyük sevgi gösterisinde bulunarak ilgi gösterdiği Baki Öncel hocamıza da teşekkür eden İl Müftüsü Yakup Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gerek ev sahipliği gerekse kurumsal anlamda yaptıkları başarılı çalışmalarıyla Büşra Bakım Merkezi adına Sayın Temel Poyraz a ve tüm çalışanlarına bir kez daha teşekkür etti.

 

İl Müftüsü Yakup Öztürk daha sonra vedalaşarak Çat Belediye Başkanı Kamil Duru yu makamında ziyaret etti.

Nevşehir ve Gülşehir İl ve İlçe Müftüleri 'Büşra Bakım Merkezi Ziyaretleri sırasında zihinsel ve bedensel hastalarla birebir sohbetler yapıldı. Çeşitli ikramlarda bulunuldu. Hastalarla ilgili Büşra Bakım Merkezi Sahibi Temel Poyraz dan bilgi alındı''

Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Aslan da Büşra Bakım Merkezi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Aslan Her toplumda mutlaka korunmaya muhtaç insanlar bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: ''Bunların başında da hasta, yaşlı, sakat, zihinsel veya bedensel özürlü insanlar gelmektedir. Dinimiz "Canı korumayı" dinin beş temel prensibinden biri olarak kabul etmiştir. Bu sebeple kişinin sağlığını koruması dinimizin bir emridir. Hastalıklar yaratıcı tarafından verilen bir imtihan vesilesidir. İmtihandan başarıyla çıkmak için sabretmek, hastalıklara karşı tedbir almak ve tedavi yollarını araştırmak gerekmektedir. Aynı zamanda bunlar Müslüman için bir görevdir. Zira yüce dinimiz, sağlığı korumak amacıyla maddi ve manevi tedavi usullerine başvurarak tedbir almamızı önermiştir. Peygamberimiz ; “Ey Allah'ın kulları tedavi olunuz. Zira Cenab-ı Hak hiçbir hastalık vermemiştir ki, beraberinde şifasını da vermiş olmasın” buyurmuştur. Yüce Allah, insanları servetleri, ırkları, renkleri, cinsiyetleri, dilleri, nesepleri, fizyolojik yapıları, engelli veya sağlıklı oluşları açısından değerlendirmez. Onları îman, sâlih amel, güzel ahlâk, ibadet ve itâatleri veya inkâr, şirk, nifâk, isyan ve kötü davranışları, takva veya zulüm sahibi olup olmamaları açısından değerlendirir.''diyerek Böylesi anlamlı bir kurumu başarıyla işleten Büşra Bakım Merkezi Çalışanları ve Temel Poyrazı tebrik etti.

Temel Poyraz da ziyaretleri nedeniyle, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Gülşehir İlçe Müftüsü Nuh Aslan ,Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ve İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel’e teşekkür etti.

Bu tür ziyaretlerinin kendisi kadar Bakım merkezindeki yaşlı engelli ve hastalar içinde büyük moral olduğunu belirterek tüm amacımız ailelerin çeşitli sebeplerle bakamadıkları, bakıma muhtaç, mağdur yalnız ve çaresiz kalmış  yaşlı zihinsel ve bedensel engelli hastalarımızın gerekli bakımları ile onlara bir ortamında modern şartlarda temiz ve mutlu ortamlar sunabilmek. Tüm çaba ve gayretlerimiz onların mutluluğu için dedi.