1984 yılında kurulan Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı aradan geçen 18 yıl sonunda artık işlevselliğini yitirmiş bir anlamda misyonunu tamamlamış gözüküyor.

 

Şimdilerde kimsenin Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Derneği Vakfı nın ne isminden ne adresinden nede ne yaptığından haberi yok çünkü Vakıf artık deyim yerinde ise miyadını doldurmuş işlevselliğini yitirmiş atıl vaziyette gözüküyor.

 

18 Yıl önce kurulan Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı Nevşehir de Vali Tarafından Başkanlığı yürütülürken Genel Sekreterliğini de Neşet Sekreter yapıyor.

Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı en son Eski Valimiz M.Asım Hacımustafaoğlu zamanında 22 Kasım 2007 de ismini gündeme taşımıştı.2007 yılından bugüne tam 5 yıldır Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı ne yazık ki etkin rol alamayarak misyonunu doldurmuş görüntüsüyle Vakıf bu günlerde atıl bir vazıyette gözüküyor.

Oysaki Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı Nevşehir Üniversitesinin büyük  gelişimine ayak uydurmuş olsa ve bu konuda aktif rol almış olsa idi, Nevşehir Üniversitemiz bugün şuan için geldiği noktadan daha ileriye  rahatlıkla taşınılabilirdi.

 

Nevşehir, Üniversitesine Sahip Çıkan Hayırseverleriyle Gurur Duyuyor

 

Bu konuda Nevşehir Üniversitemiz Nevşehirli Hayırseverlerimiz Vefa Küçük,Ali Dirikoç,Merhum Asım Dirikoç,Nafiz Dirikoç,Veli Dirikoç,Ali Acerer, Merhum Erol Toksöz,Fevzi Avlanmaz ve Dönemin Valisi Şinasi Kuş ile Nevşehirliler Derneğinin o zamanki Başkanı Dr.Doğan Birgül sayesinde bu günlere gelmesinde ve zirveye çıkmasında çok büyük emekleri geçtiğinin altını çizmemiz gerekiyor.

 

Açıkcası geldiğimiz şu nokta ve görünen Tablo açıkça göstermektedir ki Nevşehir ili kalkınma ve üniversite yaptırma yaşatma vakfı artık Yetersiz İşlevsiz ve Artık Kenarda atıl bir vazıyette kalmış durumda şimdiye kadarki yapmış olduğu çalışma ve destekleri için teşekkür edip Gelişen Değişen Büyüyen Nevşehir Üniversitemiz için Acilen Aktif enerjik ve Dinamik bir Vakıf kurulması için gereken çalışmalar başlatılması gerekiyor.