Ramazan Bayramı'nın yaklaşması münasebetiyle bayramın vazgeçilmez ikramı olan çeşitli şeker ve çikolatalar tezgahlarda yerini aldı.Vatandaş Nevşehir de Pazar ve Pazartesi günleri bayram olması nedeniyle Cuma ve Cumartesi günleri açılan pazarlardan alış veriş yapabilecek.

Nevşehir çarşı pazarında bayram öncesinde hareketlilik gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Aile büyükleri ve ebeveynler çocuklarına Bayram kültürünü en azından yaşatmak ve bu heyecanı sürmesi adına Bayramlık ayakkabı, elbise, kazak, pantolon almak için özellikle akşam saatlerinde Nevşehir çarşısına akın ediyor. Nevşehir de konfeksiyon, ayakkabıcı,şekerci,lokumcu,kuruyemişci gibi Nevşehirli esnaflarımızın Arife günü akşamına kadar açık kalacağı belirtildi.

FİB Haber Uyarıyor…!

Bu anlamda bayram alışverişi için uyarımızı yapalım istiyoruz. Lütfen Market, Alış-veriş Merkezleri, ayakkabıcı, Konfeksiyoncu- Züccaciyec, her meslek grubunda NEVŞEHİRLİ ESNAFLARIMIZDAN Alışveriş yapalım.

Ramazan Bayramı yaklaşırken esnafı ve Nevşehirli vatandaşları bayram telaşı sardı. Ramazan ayının sona ermesine kısa bir zaman kalmasıyla vatandaşlar,bayram hazırlığını hızlandırdı.Vatandaşlarla birlikte, çok sayıda iş yerlerinde bayram şekeri satışları başladı.

Türlü çeşit, cam şekeri, çikolata ve lokum siparişi veren işyerlerini bayram telaşı sardı. Onlarca çeşit bayram şekerinin kilosu 3 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Çikolata 5 TL ila 20 TL, lokum ise 4 TL ila 20 TL'den alıcı buluyor.

Nevşehirli esnaflar FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamlarında:"Bayram öncesi hareketliliğin başladığını, ancak beklenen asıl ilginin Cumartesi günü yaşanacağını kaydetti. Esnaflarımız, "Vatandaşlar bayram şekeri almaya başladı. Cumartesi gününe kadar satışlarımız her gün artarak devam eder. Cumartesi günü arife günü, büyük bir artış yaşanır. Fiyatlarımız geçen seninin fiyatı. Büyük artış yaşanmadı ama firmaların toptan satışlarında ayrımcılık yapması, fiyatlarda farklılık oluşturuyor" dediler.