Beşir Derneği her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda vargücüyle çalışıyor.

İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnek diyen Beşir Derneği bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte Nevşehir Gül Bahçe önünde kan kampanyası başlattı.

Kampanyanın açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Semerkand Derneği Nevşehir Başkanı Ahmet Feralan dernek üyeleriyle Kızılay Nevşehir şube yetkilileri katıldılar.



“Paylaşmak mutluluktur”

Kampanya hakkında açıklama yapan Beşir Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Ferhat Yolalaner; “Kan Bağışı yaşam için önemlidir. 2012 yılında sadece İstanbul’da gerçekleşen kan bağışı kampanyamız bu yıl ilimiz Nevşehir le birlikte tüm ülke çapında olacak. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı görülmekte. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanıyor. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. Tüm halkımızı “Bir Damla Bin Umut” diyerek kan kampanyamıza davet ediyoruz. Çünkü paylaşmak mutluluktur.



Yurt genelinde 237 noktada gerçekleştireceğimiz kampanyamızda en büyük destekçilerimiz Semerkand Vakfı ve TÜMSİAD olacak. Beşir Derneği adına teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca Beşir Derneği olarak yeni faaliyete geçirdiğimizkankardesim.org sitemize de tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Amacımız 1 milyon bağışçıya ulaşıp, kan ihtiyacı olanların en hızlı şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmeleridir” dedi.

Semerkand Vakfı ve Tümsiad’ın da destek vereceği “Bir Damla Bin Umut” kampanyası hakkında detaylı bilgiye http://www.besirdernegi.org.tr/ulaşabilirsiniz.