İlimiz Nevşehir de Proje kapsamında,Nevşehir Valimizin eşleri Sayın Hafize SAVAŞ Hanımefendi'nin himayelerinde Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımızın eşlerinin katılımı ile 28.12.2012 günü saat 14:30'da Valilik Toplantı Salonunda tanıtım toplantısı düzenlenmiştir. Söz konusu toplantıda Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Hizmetini tanıtımı yapılmış olup ilerleyen süreçte çalışma takvimi belirlenmiştir.



NEVŞEHİR VALİLİĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

Basın Açıklaması

Başbakanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" başlatılmıştır. Bu projenin ilk alt projesi olarak koruyucu aile hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve bu noktadaki farkındalık ve bilincin arttırılması hedeflenmiştir.

 

Projenin "Koruyucu Aile" konulu etkinliği 19.12.2012 tarihinde Ankara İlinde 81 İl Valisinin eşlerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

 

İlimizde Proje kapsamında Valimizin eşleri Sayın Hafize SAVAŞ Hanımefendi'nin himayelerinde Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımızın eşlerinin katılımı ile 28.12.2012 günü saat 14:30'da Valilik Toplantı Salonunda tanıtım toplantısı düzenlenmiştir. Söz konusu toplantıda Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Hizmetini tanıtımı yapılmış olup ilerleyen süreçte çalışma takvimi belirlenmiştir.

 

Gönül Elçileri Projesi kapsamında gönül elçisi; özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlere katkı sağlayan kişi olarak tanımlanmaktadır.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetlerinde hedeflenen dönüşüm kapsamında Gönül Elçilerinin katkı ve katılımları ile koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılması sonucu yatılı kurum bakımının tümüyle sonlandırılması hedeflenmektedir.

 

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocukları kendi aile ortamlarına kabul ederek; bakım, eğitim ve yetiştirilme sorumluluklarını kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan uygun aileler koruyucu aile kapsamına girmektedir.

 

Koruyucu Aile Hizmeti ile aile için sorunlu ve karmaşık olan bir dönemi çocuğun örselenmeden atlatarak normal hayatına devam etmesi ve çocuğun korunması, şefkatli ve destekleyici bir aile ortamında gerekli bakımı alması hedeflenmektedir.