Nevşehir’de Madde bağımlısı bir genç ilk kez FİB Haber’e konuştu. Yılın habercilik olayına imza atan FİB Haber Merkezimiz madde bağımlısı daha gencecik pırıl pırıl bir genç kardeşimizle görüştü. Nevşehirli 17 yaşında ki Ö.M.S isimli O gencimiz bizlere öyle şeyler anlattıki İşte o ibretlik kendi kaleminden yazısını ilk kez FİB Haber olarak sizlerle paylaşıyoruz…

 

“Nevşehir de her aile gencine çocuğuna sahip çıkmalı onu sevmeli korumalı ve ona değer verdiğini mutlaka hissettirmeli.”

 

İbretlik Bir Yazı

 

Ben aslen Nevşehir Nar kasabasındanım.17 yaşındayım.8 yıldır kullanıyorum. Annem öldükden sonra başladım  5 sene sokakda kaldım bali kullandım. Tedavi olmadım.Madde bağımlılığı nedeniyle çeşitli suçlar işledim.

 

Ö.M.S:

-Bana kimse sahip çıkmadı dostlarım bile kim se dostuna qüvenmesin anlıyacaqınız.Dostuna qüvenen yarı yolda kaLır…

 

Ö.M.S:”Selamün Aleyküm” size esrarın zararlarını ve neye yol actıkalrını sölüyecemqim ben 17 yaşındayım bu illete başladımda 9 yaşındaydım ben zevk için işmiştim ama baqlısı oldum bu yazdıklarımı okuyon aile ve uyuşturucu kullanan arkaşlarıma bunların okumasını istiyorum;

 

İnsanın akıl, zihin ve vücut sağlığının en büyük düşmanı olan uyuşturucu, kişiyi ailesinden, işinden, toplumdan uzaklaştırıp, yalnızlığa, bunalıma ve ölüme götürüyor. Uyuşturuculardan eroinin bir gramı bile, beyindeki bir milyon hücreyi öldürürken, ileri derecede kokain kullananlarda da psikolojik bozukluklar meydana geliyor. Esrar, 'eroinmanların ilk atlama taşı' olurken, çok miktarda ve birden alınan afyon ise, içen kimseyi komaya sokup ölümüne sebebiyet veriyor .

 

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinden edindiğim bilgilere göre, kişinin beyin, sinir, sindirim ve solunum sistemlerini, ciğer ve böbreklerini, gözlerini olumsuz etkileyen başlıca uyuşturucular şunlar: "Eroin, kokain, esrar, afyon, ecstasy ve LSD. Uzmanlara göre, vücuda giren bir gram eroin, beyindeki bir milyon hücreyi öldürüyor. Eroin, uyuşturucu Maddeler arasında en etkilisi, dolayısıyla da en tehlikelisi olup, morfinden iki ila on defa daha kuvvetli. Eroinin, en çabuk bağımlılık oluşturan uyuşturucu madde olduğunu belirten uzmanlar, bir-iki denemenin, kişiyi eroin kurbanları arasına almaya kafi geldiğini bildiriyor.

   Ülkemizin en büyük sermayesi Gençliğimizin yozlaşmasına, ahlaki çöküntü ve made bağımlılığına işallah hep birlikte elele vererek son vereceğiz.

Hangi Genç kendisine böyle zararlı bir maddeye bağımlı kalsın ister,hangi aile isterki evladının madde bağımlısı olsun...
O zaman bu gençler bizim ...Nevşehir Gençliğine sahip çıkmalı.İşallah özlediğimiz Birlik ve Beraberlik tablosuna bu konu vesile olur.

Bizleri arayarak bizzat ziyaret ederekemaillerle selam sevgi dualarını ileten teşekkür vetebriklerini ileten herkese teşekkür ediyoruz.Asıl Allah szilerden razı olsun.
En son olarak Bugün bizi arayan Gülbahçe İşletme sahibi Ali Avcı ve Feridun Özdemir beylerde G
ençlerimiz için üzerimize ne düşüyorsa hazırız diyerek konuya olan hassasiyetlerini dile getirmişlerdir.Her duyarlu kişi kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.Yine Ö.M.S kardeşimizede samimi duygularını içeren bu açıklamları için teşekkür ediyoruz.

İşte Ö.M.S den kendini ifade eden bir ibretlik şiir:

13 yaşıımDa başLaDım ben bu Piis Dünya'Da GözLerimii açmaya , aTarLıı TuTarLıı aBiLerim varDı yanıımDa , kimiSi aRanmakTa , kimiSii CezaDa .korkusuzLuğuDa evLaTLığıDa , BüyükLüğüDe , küÇükLüğüDe onLarıın yanınDa öğRenDiim asLıınDa .önCe Bii eFes aLDıım Bii nefesLe başLaDım hayaTın DramaLıı sanCıLarına . sonRasınDa yaŞıım 15 ...oLDu ; saTırLarın ne kaDar keskiin oLDuqu anLaDıım .Gözümün önünDe insa...nLara vuruLDuğunDa .Bi kurŞunun neLer yptığını anLaDıım saniyeLiik DuyGuLarDa . sonRa kanka Bii üçLü DuyDum Laf aRasıınDa . merak ettim ve sorDum usuLCa . - neDiir bu TanTana ? anLaDım ki saDece CigaRa ! çarşafıDa iLave ettiLeer yanıınDa.yavaş yavaş başLaDıık sarmaya.ee hafiifDen korku vuRDu bana , iLk denemem oLucakTı asLıınDa . Hani derLerya ? - vur Dumana GeL imana yaŞanırmı böLesi DünyaDa ayNen o şekiiLmiiş aqa .! inCeDen tRiipLer geLDi kaFama . yaLanCı Dünyanıın sahTe insanLarını Görür oLDum eTraFıımDa . Sonra Anladımki Cıgarada Yalan Agaa. Paran Olmayınca Başkasının Avuçlarındaa .. Tek Hakikat Var Bu Dünyada Seni Sınava Sokanın Tekrar Almasıdır Yanınaa..

 

anLayana.!


Ö.M.S ayrıca Madde Bağımlılığı konusunda düzenlenecek Konferans ve seminerlerede memnuniyetle katılıp genç kardeşlerine uyarılarda bulunacağını söyledi.        
Nevşehir İl Müftülüğü,Sivil Toplum Örgütleri,İl Emniyet Müdürlüğü,İl Spor ve milli eğitim müdürlüğü ile Nevşehir halkı Bu Genç kardeşlerimizin elinden tutacak ve seminer konferanslarla birlikte Tüm Gençlerimizle daha sağlıklı mutlu güzel bir nesil için güçler birleşecek...