Nevşehir den, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınlanan mesajlar...

Gazilerimiz bu vatan topraklarındaki varlığımızın simgeleri  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, Gazilerimizin bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü olduğuna dikkat çekti.  

Başkan Çiftçi, “Bizler, ecdadımızdan miras kalan değerlere sahip çıkarak, gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek, bu uğurda, bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerinde bulundu. 

Gazilerimiz Kahramanlığın yaşayan efsaneleri  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Gaziler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  

Başkan Güneş, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, Ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bugün de şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşadığımız Ülkemizde geleceğe güvenle bakıyor, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ruhumuzu canlı tutuyoruz. Bugünkü birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temellerini aziz şehitlerimizle birlikte atan gazilerimiz, birliğimizi koruma kararlılığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimiz karşısında şüphesiz gururların en büyüğünü yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum” dedi. 

Onlara sonsuz şükran borçluyuz  

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç,19 Eylül Gaziler günü nedeniyle yayımladığı mesajında; “Üzerinde huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bu asil gerçeği hakkıyla bilen aziz Türk milleti, yurdunu canından yüce sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan öz evladı askerine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlanmıştır. Gazilerimizin yazdığı cesaret ve kahramanlık destanları, onların şerefli isimlerini, milletimizin hafızasına kazımıştır. Gaziler günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahraman silah arkadaşlarımız, emniyet mensuplarımız ve korucularımızı, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimiz şehitlerimizi ve sonsuzluk yolculuğuna çıkmış kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor; tedavileri devam eden fedakarlık timsali gazilerimize acil şifalar diliyor; hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu. 

Tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, 19 Eylül gaziler gününde tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle andığını dile getirdi.  

Başkan Gülmez, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve '19 Eylül Gaziler Günü'nü idrak etmenin engin duygusu içindeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Kahraman Gazilerimize minnettarız  

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Gaziler gününü kutladı.  

Kaya, “Ülkemiz, içinde bulunduğu coğrafi, askeri ve siyasi konumu itibariyle geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlerine maruz kalmış ve bu tehditlere karşı yapmış olduğu vatan savunmasında pek çok asker, polis ve sivilini şehit ve gazi vermiştir. Türk milleti vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saymış, vatanı için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır. Milletimizin, kazanılması imkansız savaşlardan başarıyla çıkması ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur. Bu vesile ile bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler. Siz kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım” dedi. 

Ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize rahmet diliyorum  

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Vatanı karşılıksız severek uğruna her şeyden vazgeçmeyi göze alanlara verilen sıfatın adıdır gazilik. Binlerce yıllık mazisinde Türk milleti her zaman gazi evlatlarının gösterdiği eşsiz mücadelelere, kazandıkları timsalsiz zaferlere şahit olmuştur. Hala vatanımızda her gün bu yiğit evlatlarımıza yenisi eklenmekte vatan ve millet için çekinmeden fedakarlıkta bulunan kahraman gazilerimizi görmekteyiz. Kendilerine acil şifalar dilediğimizi kahramanlarımız için ne yapsak az olduğunun farkında olmayız. Milli bilinç ve şuurun Türk milletinin de nasıl var olduğunun en somut göstergesi olan gazilerimizi el üstünde tutmak, onlara karşı kusur etmemek ve taleplerinin karşılamak hem milletimizin hem de devletimizin önemli bir sorumluluğudur. 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

Altınışık'tan gaziler günü mesajı 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Vatanı karşılıksız severek uğruna her şeyden vazgeçmeyi göze alanlara verilen sıfatın adıdır gazilik. Binlerce yıllık mazisinde Türk milleti her zaman gazi evlatlarının gösterdiği eşsiz mücadelelere, kazandıkları timsalsiz zaferlere şahit olmuştur. Hala vatanımızda her gün bu yiğit evlatlarımıza yenisi eklenmekte vatan ve millet için çekinmeden fedakarlıkta bulunan kahraman gazilerimizi görmekteyiz. Kendilerine acil şifalar dilediğimizi kahramanlarımız için ne yapsak az olduğunun farkında olmayız. Milli bilinç ve şuurun Türk milletinin de nasıl var olduğunun en somut göstergesi olan gazilerimizi el üstünde tutmak, onlara karşı kusur etmemek ve taleplerinin karşılamak hem milletimizin hem de devletimizin önemli bir sorumluluğudur. 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

Gaziler günü kutlu olsun  

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, gazilerimizin bölünmez bütünlüğümüzün en büyük pay sahipleri olduğunu dile getirdi. 

19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Çiftçi, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırılarda ailesini ve geleceğini hiç düşünmeden canını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz, yaşayan değerlerimizin başında gelmektedir. Gazilerimiz ülkemizin medar-ı iftiharları olmanın yanı sıra, vatanseverlikte ve kahramanlıkta hiç tartışmasız yaşayan en büyük örneklerdir. Gazilerimiz, cephelerimizin geçilmez surları olmuş, bin yıldır bu toprakların bölünmez bütünlüğünde büyük pay sahipleridir. Türk milletinin övünç kaynağı olan gazilerimiz aynı zamanda tarihimizin de aynası olmuşlardır. Aziz milletimizin ve ülkemizin, bugün bir ülkenin boyunduruğu altında olmaksızın bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Vatanseverliğin ve kahramanlığın sembolleri olan gazilerimize sahip çıkmak bizler için bir en önemli görevlerden birisidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, gazilerimizin 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor, tüm gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum" diye konuştu. 

Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz 

19 Eylül Gaziler günü nedeni ile bir mesaj yayınlayan Kapadokya Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Habibe Beşer, gazilerimize şükran ve minnet borçlu olduklarını dile getirdi. 

Başkan Beşer, “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Bu gün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’yi imar ediyoruz. Var olduğu günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikal eden gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Gazilerimiz Milli İstiklalin yenilmez güçleri  

Hak-İş İl Başkanı M. Fatih Mutlu, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna yaralanıp gazi ünvanı almış olan Kahramanların milli istiklalin yenilmez güçleri olduğunu dile getirdi.  

Mutlu, “Gazilerimizle, şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Elbette gazilerimize çok şey borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin emanetlerini zedelemeden, hatıralarını lekeletmeden muhafaza etmek şu günkü sancılı ve sıkıntılı ortamda herkesin en temel sorumlulukları arasındadır. Gazisi mahzun ve mahcup olan bir millet geçmişinden kopmuş, istikbalinden vazgeçmiş demektir. Gazilerimizin layık oldukları hürmet ve ilgiden mahrum kalmaları, unutulmaya terk edilmeleri, dahası hak ve taleplerine duyarsızlık gösterilmesi ne vefayla ne de maşeri vicdanla izah edilecektir. Unutulmasın ki, şehit ve gazilerimizin mücadeleleri olmasaydı, onların iman dolu göğüsleri milli heyecanla çarpıp kanlı ve vahşi emellere dayanmasaydı felaketlerin büyüyen girdabı her değerimizi, her mirasımızı acıklı şekilde yutacak ve yok edecekti" dedi. 

Ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet diliyorum  

MHP Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Vatanı karşılıksız severek uğruna her şeyden vazgeçmeyi göze alanlara verilen sıfatın adıdır gazilik. Binlerce yıllık mazisinde Türk milleti her zaman gazi evlatlarının gösterdiği eşsiz mücadelelere, kazandıkları timsalsiz zaferlere şahit olmuştur. Hala vatanımızda her gün bu yiğit evlatlarımıza yenisi eklenmekte vatan ve millet için çekinmeden fedakarlıkta bulunan kahraman gazilerimizi görmekteyiz. Kendilerine acil şifalar dilediğimizi kahramanlarımız için ne yapsak az olduğunun farkında olmayız. Milli bilinç ve şuurun Türk milletinin de nasıl var olduğunun en somut göstergesi olan gazilerimizi el üstünde tutmak, onlara karşı kusur etmemek ve taleplerinin karşılamak hem milletimizin hem de devletimizin önemli bir sorumluluğudur. 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tarih boyunca Türk milleti ve Türk vatanı için mücadele eden kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.