Nevşehir'de evlerinin bahçesinde 37 kök Hint keneviri bitkisi yetiştirdiği belirlenen iki kişi yakalandı.Nevşehir merkeze bağlı Kavak kasabasıyla Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy de operasyon düzenlendi…

 Nevşehir’de  Bahçesinde Kenevir Yetiştiren Kişiler Yakalandı

Jandarma ekipleri, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde ikamet eden S.R.(64) isimli şahsın evinin bahçesinde yüklü miktarda kenevir bitkisi ekili olduğu ve bu kenevir bitkisini kurutarak satacağı yönünde istihbarat aldı. Düzenlenen operasyonda S.R. isimli şahsın bahçesinde yapılan aramada Dikili vaziyette 19 kök kenevir bitkisi elde edildi. S.R. hakkında 2313 sayılı kanuna göre izinsiz kenevir bitkisi yetiştirmek suçundan işlem yapıldı.

 

Jandarma ekipleri, merkeze bağlı Kavak beldesinde de A.D. (28) isimli şahsın evinin bahçesinde yüklü miktarda kenevir bitkisi ekili olduğu ve bu kenevir bitkisini kurutarak satacağı yönünde bilgi aldı. A.D. isimli şahsın bahçesinde yapılan aramada da Dikili vaziyette 18 kök kenevir bitkisi elde edildi. A.D. hakkında 2313 sayılı kanuna göre izinsiz kenevir bitkisi yetiştirmek suçundan işlem yapıldı.