Nevşehir Devlet Hastanesinde yatan Hamdi Kürkçü isimli hastanın tedavisi için acil AB Rh- ve AB Rh+ plazma kana ihtiyaç olduğu belirtildi.

Kan verebilecek kişilerin daha önce Kovid-19 hastalığını geçirip iyileşmiş olması, kronik hastalığı bulunmaması ve doğum yapmamış olması gerekmektedir.

Kan verecek kişiler 0 531 719 49 19 numaralı telefondan hasta yakını Hazım Kürkçü'ye ulaşabilir. 

Şimdiden tüm bağışçılarımızdan Allah razı olsun...

İrtibat: 0 531 719 49 19 (Hazım Kürkçü)

Covid-19 enfeksiyonunu atlatmış kişileri plazma bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Bağış sırasında tüm merkezlerde bağışçı sağlığına en üst düzeyde özen gösteriliyor ve bağışçının bağışıklık sistemi bu uygulamadan herhangi bir zarar görmüyor.

KİMLER BAĞIŞÇI OLABİLİR?

Plazma tedavisi Türkiye'de de bir süre önce başladı ve nisan ayı başında Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Covid-19 immün plazma eldesi ve kullanımını düzenleyen bir rehber yayınladı. Bu rehbere göre; bir kişinin immün plazma bağışçısı olabilmesi için bağışçı adayının Covid-19 enfeksiyonu geçirdiğini laboratuvar testleriyle kanıtlaması isteniyor. Ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomların üzerinden kesin olarak en az 14 gün geçmiş, hastanede yatarak tedavi olmuş kişilerin ellerinde farklı zamanlarda alınmış iki adet sürüntü örneklerinin negatif olduğuna dair rapor olması gerekiyor. Covid-19 tanısı almış ancak hastaneye yatışı gerekmemiş kişilerde de en az 28 gündür bir şikayet olmaması ve sürüntü örneklerinin 1 kez negatif olması şartı aranıyor. Bu kişilerin kan vericisi olabilmenin genel şartlarını da karşılaması gerekiyor.