7 yaşındaki minik Lösemi hastası Salim Denizhan'ın hayata yeniden tutulması için tüm Nevşehir ayağa kalktı, uygun ilik için başlatılan kampanya tüm hızıyla devam ediyor... Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yatmakta olan Minik Salim için tüm Nevşehir seferber oldu. 

Minik Salim’in yeniden sağlığına kavuşabilmesi için kan vermek isteyenler 30 Ağustos Cuma gününe kadar Kızılay Kan Merkezi’ne başvurabilecek. 

İlk olarak FİB Haber Merkezi tarafından duyurulan minik Salim için üç 'tüp kan ver' kampanyasına, kayıtsız kalmayan Nevşehir halkı bağışları ile umut olmaya devam ediyor. Kampanyada toplanan kanlar sadece Salim için değil, onun gibi ilik bekleyen bütün hastalar için umut olacak. 

Başlatılan kampanyada duyarlı Nevşehir halkına teşekkür eden Minik Salim'in dedesi Mahmut Ağaçdelen,"Kayseri tıp fakultesinde yatmakta olan lösemi hastası torunum için 3 tup kana ihtiyacımız vardır. Kök hücre bağışı için Nevşehir merkezde borsa kavşağı üstündeki ticaret borsası karşısındaki Kızılay kan merkezi 30 Ağustos Cuma gününe kadar tam kadro çalışmaktadır. Gelecek hafta Pazartesi günü de Nevşehir merkezde gülbahçe önünde tırla kan alımına devam edecektir. Tüm Nevşehir halkını Allah rızası için kan vermeye davet ediyorum. Türkiye'nin her yerinden Kızılay'a kök hücre için baş vurabilisiniz" dedi.

3 Tüp kan vererek, ilik bekleyen yüzlerce hastaya umut olmaya var mısın NEVŞEHİR'İM...?

Türkiye'de binlerce ilik nakli bekleyen hastamız var ve bunların büyük bir çoğunluğunu çocuklar oluşturuyor. Her geçen gün bu hastalara yenileri eklenirken maalesef ki iyileşip normal hayatına dönen hasta sayısı aynı hızda ilerlemiyor. En büyük sıkıntı Türkiye'de ilik donörü olan kişi sayısının çok yetersiz kalması. Halbuki Kızılay bağış merkezlerinde ya da araçlarında 3 tüp kan vermek gibi basit bir işlemle donör bankasına kayıt olabiliyorsunuz. Bir eşleşme olduğunda kızılay tarafından aranıyorsunuz ve hastanın durumuna göre ya sadece kan ya da ilik veriyorsunuz ki her ikisi de oldukça basit bir işlem. Bir yakınımızın ya da tanıdığımızın hastalanmasını beklemek yerine, hepimizin başına gelebileceğini düşünmek ve çaresizce kök hücre ya da ilik nakli bekleyen hastalara bir umut ışığı olmak hepimizin görevi. Lütfen sadece 1 saatinizi ayırarak, ilik donörü olmak için Kızılay'a başvurun ve bir çocuğun, bir annenin, bir babanın, bir kardeşin umudu olun...Bu konuda Kızılay'ın ve Sağlık Bakanlığı'nın da yapacakları kampanya ve tanıtımlarla süreci hızlandırması gerekiyor.

HAYDİ NEVŞEHİR İŞ BAŞINA!! Hayat kurtarmak senin kanında var Nevşehir'im...

FİB Haber Merkezi olarak kampanyaya katılan tüm Nevşehir halkına gösterdiği yoğun ilgi için teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun...