Nevşehir'den Umre ibadeti için Elçi Tur firmasıyla direkt uçuşla kutsal topraklara hareket eden Nevşehirli umreciler, bugün dualarla yolcu edildi.

Elçi Tur ile bugün Nevşehir Kapadokya Hava limanından Umre’ye giden 30 kişilik grup Medine’ye ulaştı. 

Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağıyla Nevşehir'den hareket eden 30 kişilik kafile, Medine-i Münevvere'ye ulaştı. Kafile umre gezisinin ilk gününde namazlarını Medine-i Münevvere'de ki Mescid-i Nebevi'de eda etti.

Kafilede yer alan Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çöloğlu; "Çok şükür kutsal topraklardayız, Nevşehirli kardeşlerimizin selamını getirdiğimiz bu mübarek topraklardan da tüm Nevşehirli hemşehrilerimize selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyorum" dedi.

Program hakkında bilgi veren Çöloğlu, Nevşehir Elçi Turizm tarafından organize edilen umre programının 11 gün süreceğini söyledi. Nevşehir'den direkt olarak uçakla umreye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çöloğlu; "Çok güzel bir yolculukla Medine'yi Münevvere'ye ulaştık. Kafilemiz ile birlikte otellerimize yerleştik. İlk namazımızı Peygamber efendimizin mübarek Ravza-İ Mutahharasını içinde bulunduran Mescid-i Nebevi'de eda etmenin mutluluğunu yaşadık. Buralara gelemeyen kardeşlerimizin selam ve dualarını Peygamber efendimize arz ettik. Tüm Müslümanlar için ve özelde ailemiz ve Nevşehirli kardeşlerimiz için dualar ettik, dualarımız devam edecek inşallah. Yüce dinimiz İslam’ın dünyaya yayıldığı bu kutsal topraklarda olmak, efendimizin kabrini ziyaret etmek, Allah’ımızın misafirleri olan tüm dünyadan Müslüman kardeşlerimizle beraber olmak anlatılamayacak kadar güzel bir duygu" dedi.

Nevşehirli umreciler, Medine-i Münevvere'de ki ziyaretlerini tamamlamaları ardından Umre için Mekke-i Mükerreme'ye geçecek. 

Elçi turizmin 30 kişilik 7.tur kafilesi 11 gün boyunca umre vazifesini yerine getirecekler.

27 Şubat kayıtlarımız devam ediyor.

Sektörde 32 yıllık hizmet, güven ve tecrübesi ile Elçi Turizm, kutsal topraklarda Hac ve Umre yapmak isteyenler için muhteşem bir paket hazırladı.

Hayatımızı ve dünyamızı değiştirecek yolculuk için Haydi bu Umre'ye beraber gidelim.

Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin.

İşte Nevşehir'li grubun Medine’ye ayak bastığı ilk gün ve o anlar.

Umre, Müslümanların Kâbe´yi hac mevsimi dışında ziyaret etmelerine denir. Zaten umre´nin anlamı da ziyaret demektir. Fıkhî tanımı, hac gibi bir zamana bağlı olmadan ihrama girerek Kâbe´yi tavaf, sa´y etmek, tıraş olmaktır. Umre kelimesi Kuran ve hadiste geçer. Kuran´da: “Haccı ve umreyi Allah için tam yapın” şeklinde olan ifade, hadiste: “İki umre, arasındaki küçük günahların kefaretidir” şeklindedir. Umre yapmak, Hanefî ve Malikî mezheplerinde sünnet, Şafiî ve Hanbelî mezheplerinde farzdır. Yaşamın herhangi bir anında yapılabilir. Hac ve umreyi peş peşe yapmak tavsiye edilmiştir…

Elçi Tur. Hac ve Umre Organizasyon

Adres: Lise Cad.Ortaklar Apt. No: 2/3 NEVŞEHİR

Tel: 0 543 453 50 50 - 0 535 458 89 32
https://www.facebook.com/www.elcitur.com.tr/