Nevşehir Belediyesi bünyesindeki,  Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ne devam eden özel öğrencilerden oluşan Mehter Takımı ve Halk Oyunları Ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Özel insanlar gecede ayrıca Nevşehirlilere müzik şöleni sundu.

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla kurulan Özel İnsanlar Merkezi’nde eğitim gören özel insanlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda hünerlerini sergileme imkânı buldu.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, performanslarını sergileyen özel insanlar Türk Sanat Musikisinden popüler müziğe, türkülerden evrensel müziğe birbirinden güzel parçaları seslendirdiler ve şiirler okudular. Özel insanlar ve ailelerine moral amacıyla düzenlenen programda Özel İnsanlar Mehteran Takımı ve Halk Oyunları ekibinin gösterisi sırasında ailelerin yaşadığı duygu dolu anlar renkli görüntüler oluşturdu.

‘ONLAR BİZİM İÇİN BİR GÜN DEĞİL HER GÜN ÖZEL’

Etkinlikte özel insanlar ve ailelerinin sevgi gösterileriyle karşılanan Belediye Başkanı Rasim Arı, konuşmasında, özel insanların sadece bir güne sığdırılacak, sadece o gün anılacak ve o gün hatırlanılacak ama diğer 364 gün ihmal edilecek insanlar olmadığını söyledi.

“Çünkü onlar özel insanlar ve özel insanların özel günlerini bir güne sığdırmak ne vicdana, ne bizim insan sevgimize ne de o yavrularımızın güzel kalbine yakışan bir tavır değil” diyen Başkan Arı, özel insanların kendilerine Allah’ın bir emaneti olduğunu vurguladı.

Arı şöyle konuştu: “Onlar bize Cennet’in anahtarını sunan özel insanlar. Mutlaka bir gün hesap verilecek, mutlaka hesap gününde gidip Allah’ın huzurunda bu dünyada yaptığımız iyi veya kötü işlerin hesabı verilecek. İşte o gün olumlu bir amel olarak bize dönecek şeylerden bir tanesi; o kardeşlerimizin 365 gün gönlünü hoş tutmak, onların bütün ihtiyaçları için kapıları açmak ve onların sevgisine karşı gönlümüzü sonuna kadar açmak.”

Nevşehir’de iki ayrı kesiminin kendisini karşılıksız sevdiğini ve kendisinin de onlara karşı aynı sevgiyi ve muhabbeti beslediğini ifade eden Arı, ‘özel insanlar’ ve ‘çocuklar’ olarak açıkladığı bu iki kesime şehirde her zaman pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi.

Arı, “Bu şehirde beni karşılıksız seven iki kesim var. Birisi bu özel insanlarımız diğeri ise çocuklarımız. Her iki kesimde hiçbir karşılık beklemeden beni çok seviyor. Beni gördükleri zaman gözlerinin içerisindeki ışığı görebiliyorum. Adeta gözleri gülüyor. Bu yüzden hiçbir siyasetçi benimle baş edemez. Bende onlara karşı aynı sevgiyi hissediyorum ve onların hayatlarını kolaylaştıracak birçok projeyi hayata geçirmek için çalışıyorum. Bu projeleri bitirdiğimizde bunların karşılığını hem bu özel insanlarımız hem de şehrimiz görecek.” dedi.

‘ÖZEL İNSANLARIN ÖZEL AİLELERİ’

Nevşehir’deki özel insanların eğitim gördükleri okullarda ve bakım merkezlerinde görev yapan öğretmen, yönetici ve çalışanlar ile ailelerine teşekkür eden Arı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gönülden gelen bir sevgi olmasın asla bu iş parayla yapılmaz. Özel insanlarımıza hizmet veren okullarımızdaki yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve görevlilerimize o yüzden çok teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü ise ailelerimize etmek istiyorum. Bir gün değil bir ömür boyu onlara kendilerini adamış, her türlü dünyanın nimetinden kendilerini soyutlamış insanlara sadece teşekkür etmek değil her birisinin ayrı ayrı ellerinden öpmek gerekiyor. Dünyaya dair her türlü nimetten kendilerini soyutlayıp onlara kendilerini adamak her insanın işi değil. Bu gönlünü ortaya koyan özel insanların özel ailelerinin işidir. Bende şahsım olarak özel insanlarımızın ailelerinin her birisinin elinden hürmetle, saygıyla tek tek öpüyorum. Allah sizlerden razı olsun.”

‘YATILI BAKIM MERKEZİ MÜJDESİ’

Belediye Başkanı Rasim Arı, konuşmasının son bölümünde özel insanların ailelerine yatılı bakım merkezi müjdesi verdi.

Bunla ilgili olarak proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini ve merkezin Nevşehir’e kazandırılması ile birlikte özel insanların bir haftayı geçmemek üzere bu merkezde yatılı olarak kalabileceklerini kaydeden Arı, “Sizlerin ve yavrularımızın hayatlarını kolaylaştırmak için daha önce vaat ettiğim günü birlik bakım merkezinin haricinde bir haftayı geçmemek kaydıyla yatılı bakım ile alakalı projeyi bitirdik. Bunla ilgili Ankara’dan bir mimar arkadaşımız ve bir hayırsever kardeşimiz bunla ilgili projeyi tamamladılar. İnşallah en yakın zamanda bu hizmeti şehrimize sunacağız.” şeklinde konuştu.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin el becerilerinin sergilendiği el sanatları sergisi fuaye salonunda katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programa Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Metin Artunay,JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Ersan Erkut ve Mustafa Alevli, daire müdürleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özel insanların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.