Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Nevşehir il genelindeki tüm camilerde manevi coşku içinde eda edildi.

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili’nde Nevşehirli vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Nevşehir'de Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurarak, ibadet etti. Nevşehir Alibey Cami başta olmak üzere bütün camileri dolduran vatandaşlar, kandil nedeniyle düzenlenen özel programlara katıldı. Camide namaz kılarak dua eden cemaat, Kur’an-ı Kerim okudu.

Din görevlileri yaptıkları vaazlarda bu gecenin önemine vurgu yaparak müminleri bilgilendirdi. Dolup taşan camilerde bu gecenin bereketini bilen müminler ellerini semaya açıp bol bol dua etti. 

Hacı Hüseyin Yüncü Camiinde Çocuk Sesleri...

Mübarek 3 ayların gelmesiyle manevi atmosfer doruk noktadaydı. 3 ayların ilki olan recebi şerifin ilk perşembesi bu coşku Bahçelievler mahallesi Hacı hüseyin yüncü camiindede yoğun bir şekilde yaşandı. Camii  imami Baki Öncel her mübarek günlerde olduğu gibi regaip kandilinde de mahalle halkına güzel bir program hazırlayarak ezher mezunu Mehmed Şentürk hocayı birlikte unutulmaz bir kutlama gerçekleştirildi.
Akşam namazı öncesinde başlayan program sohbet vaaz, namaz hatim duaları ve tövbelerle unutulmayacak bir anı yaşandı. Mahalle sakinleri böyle bir program hazırlanmasında emeği geçenlere tesekkurler etti.


Foto:Sadi Gökpınar