Tatil denildiği zaman ülkemizde Ege ve Akdeniz’in önemli bir yere sahip olduğunu görebiliriz. Antalya’da bu bölgede yer alan bir il olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu da yatırımcıları harekete geçirmektedir ve yeni otel projeleri ile ilgili gündeme gelen haberlere zemin hazırlamaktadır.  Bunlardan birisi de Antalya’dan gelmektedir ve Foz holding başkanı Samer FOZ tarafından yapılan açıklamalar önemli bir yer edinmektedir. Lüks yatırımların gerçekleştirecek olmasına ve bunda devlet teşvikini de doğru bir şekilde kullanmaya dikkat çeken ve gelişimi yerli ve yabancı turistlerin gözünde sergileyecek olan önemli isimlerin çok yakında duyulacağına dikkat çeken bu açıklama ülkemizin turizm konusunda gelişimine de ışık tutmaktadır.

Butik alt yapılarının oluşturulmasından, yatak kapasitelerinin artırılmasına kadar pek çok konuda avantaj sağlayacak olan yeni yatırımların söz konusu olduğuna değinilmektedir. Bu ifadelerden yola çıkarak, var olan sistemlerin daha gelişmiş bir hal alacağını anlayabiliriz. Bunun dışında ziyaretçilerin dikkatini çekecek olan farklılıkların da olabileceğini unutmamak gerekmektedir. Antalya’da yeni otel projeleri ile turizmi canlandırmak adına yapılacak olan faaliyetlerin hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu da anlıyoruz. Özellikle jet sosyetenin ilgisini çekecek olan ve önemli yatırımlara ev sahipliği yapması beklenen Antalya’nın pek çok tatil merkezi olan ilçelerinde bu tür gelişmelerin takip edilmesi de büyük bir heyecan uyandırmaktadır.

Son dönemlerde çok modern bir hal almakta olan Antalya’nın yatırımlara daha açık bir hale dönüştüğü görülmektedir. Önceki yıllardan daha fazla verimin alınması beklenmektedir ve bu projeler tamamlandığında istihdam ile ilgili de pek çok problemin aşılması beklenmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan delux otellerin yer alacağı Antalya’da tatilin daha kusursuz bir şekilde yaşanması planlanıyor. Hedeflere ulaşılması halinde Türkiye turizmine önemli katkılarda bulunacak olan alanların da kullanıma açılması bekleniyor. Türk otellerinin değerini artıracak olan bu projeler kapsamında yapılan çalışmaların ve yatırımların kısa sürede büyük yankı uyandırması beklenmektedir. Son derece konforlu olması beklenen ve tüm ihtiyaçlara yanıt vereceğine inanılan bu projelerle ilgili yakın zamanda yeni açıklamaların yapılması da beklenmektedir.