Tabi bu güzel ve önemli siteyi tanıtmadan önce eğer sizlere Şanlıurfa ili hakkında turistik, tarihi ve önemli yerlerini tanıtmadan geçersek sizlere haksızlık etmiş olacağız.  Bu yüzden bu doküman ’da size önceliğimiz olan Şanlıurfa ilimiz sonrasında kente yerel haberleri ile gündeme ışık tutan bu güzel site hakkında sizlere bilgi aktaracağız.

Şanlıurfa denilince akla hiç şüphesiz ilk gelen Hz. İbrahim peygamberin doğup büyüdüğü mağara, ateşe atıldığı göl ve hiç şüphesiz Balıklı göl gelmekte. Balıklı göl Şanlıurfa ili ile özdeşleşmiş  tarihi plato çok büyük turist kaynağı ve mukaddes dini bir yer. 12 ay boyunca sürekli  olarak turist ağırlayan bu tarihi ve gizemli plato bir çok tarihi olaya tanıklık etmiş bulunuyor.  Şanlıurfa’nın eski yüzü olarak nitelendirilen eski Urfa diye tabir edilen bölgede yer alan Şanlıurfa’nın eski ve tarihi alanında bulunmakta.

Birde Şanlıurfa’nın yeni gelişen yüzü olan yeni Urfa diye tabir edilen üst bölgelerde ise İstanbul standartlarında modern evler gelişen ve yükselen binalar ve akabinde bunları takip eden alışveriş merkezleri bulun makta. Şehir merkezinde elit bölgelerindeki ev fiyatları ise İstanbul ile yarışır cinsten. 1 milyon Türk lirası yani eski para ile 1 trilyon Türk lirasına kadar ev almanın mümkün olduğu bölgede dükkan kiraları başını almış durumda. Bunun yanında tarihi güzellikleri ile son dönemin parlayan ilçelerinden birisi olan Halfeti’de ise Karagül dizisi ile birlikte patlamak ile kalmayıp hafta sonları otellerde ve işletmelerde yer bulmak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.

Halfeti denilince hiç şüphesiz hepimizin aklına ilk gelen Karagülü geliyor. Bu bölgeye bu ilçeye has bir şekilde yetişen Karagül üzülerek söylüyorum ki bu ilçenin dışına çıktığı zaman yüzde 80 ihtimal ile rengi kırmızıya dönüyor ve renk değişimine uğruyor. İlçeye yeni yapılan Marine ile turistler için saat başı kalkan tekneler ile doğa ile iç içe 1 saat zaman geçirmeniz için olanak sağlıyor. İlçeye has suyun üzerinde yüzen dubalarda ise yemek keyfi ile ailenizle size unutmayacağınız bir yemek yeme imkanı sunuyor.

ŞANLIURFA’NIN EN HIZLI URFA HABER SİTESİ
Şanlıurfa’nın tarihi turistik yerlerinden sadece ikisini sizler için kısaca kaleme aldık ve asıl gündemimiz olan Şanlıurfa haberlerinin sıklıkla paylaşıldığı Urfa ilinin sesi kulağı olan Medya Urfa sitesi hakkında sizlere geniş ve detaylı bilgi vermeye.

Medya Urfa sitesi Şanlıurfa ilinde kurulduğu ilk günden bu yana tarafsız , doğru ve şefaf bir haber anlayışı ile hizmet vermekte. Yerel basınla sınırlı kalmayan Medya Urfa’nın yaptığı haberler ile çoğu kez Türkiye gündemine oturmayı başaran sitenin alt yapısı ve zengin köşe yazarı kadrosu ile kurulduğu ilk günden bu yana haberleri ile sükse yaratmayı başardı. Sitenin bu denli zengin içeriğinin arkasında yatan dev kadronun başını ise yılların deneyimli, tecrübeli isimlerinden olan Sedat Atilla bugüne kadar yaptığı bir çok haber, röportaj ve köşe yazısı ile başta Şanlıurfalıların sonrasında tüm Türkiye’nin gönlünde taht kurmayı başardı. Bölgenin güçlü seslerin olan Sedat Atilla bölgede yaptıkları ile çoğu zaman vatandaşın taktirini kazanmış, Urfa’nın tanıtımına ciddi destek sağlamış birisidir. Zamanında ATV ekranlarında Rahmetli Usta Gazeteci Savaş Ay ile bölgenin sorunlarını çokça ulusal kanallara taşımış bölgenin sorunlarının çözümünde büyük katkı sağlamıştır. Sedat abimiz bugüne kadar yaptıkları ile her zaman gençlere örnek olmuş bu yaşına kadar çizgisinden asla taviz vermemiştir. En son düzenlenen Kanal Urfa Televizyonunun ‘’İz Bırakanlar’’ gecesinde aldığı ödülde konuşma yapan Atilla ; Bana yeniden doğsanız nerede Dünyaya gelmek isterseniz sorusuna yine Şanlıurfa’’ konuşmasını yaparak salonda büyük alkış almış ve izleyenleri duygulandırmıştır. Sizlerde Sedat ağabeyin sitesinden Urfa Haber sitesi üzerinden son dakika Urfa haberlerini takip edebilirsiniz. Güncel ve son dakika haberlerini sizde takip etmek istiyor iseniz http://www.medyaurfa.com sizde takipte kalın.