Nevşehir ili Acıgöl ilçesine bağlı olan Karapınar Kasabası nüfusuna kayıtlı 27 Yaşındaki Hacı Tiftik isimli genç 1998 yılında İstanbul da kaybolmasından sonra aradan geçen 14 yıl sonra bulunması Tiftik ailesi ve Karapınar kasabasında büyük mutluluk yaşattı.

 13 yıllık Özlem Bitiyor...

Nevşehir ili Acıgöl ilçesine bağlı olan Karapınar Kasabası halkından olan Mustafa Tiftik’in oğlu Hacı Tiftik 1998 yılında 13 yaşında iken İstanbul’da kayıp olmuştu. Kasaba halkı Hacı TİFTİK’i bulmak için seferber olmuş ancak sevindirici bir sonuç alınamamıştı, sonraki yıllarda kalbimizdeki hep bir ümitle beklemiş olup dua etmiştik ve dualar kabul oldu içimizdeki ümit boşa çıkmadı.

          Adana da ismini vermek istemeyen bir değerli vatandaşımız Hacı TİFTİK’i bulmuş ve sahiplenip analık babalık görevini üstlenmiş ve bulduğu tarihten itibaren 12 yıldır ailesini araştırmış en sonunda Karapınar belediyesiyle irtibata geçip bilgilendirmiştir. Karapınar Belediye Başkanı Sayın Mustafa TİFTİK ailesine yardımcı olarak 14 yıllık özlem ve hasret ateşini söndürmüşlerdir.