Nevşehir Valiliği başkanlığında oluşturulan Yardım Komisyonu ve İHH Vakfı’nın girişimleri ile Suriye’ye iki tır patates yardımı daha gönderildi.

Yardım organizasyonunun Nevşehir halkının ve iş adamlarının desteğiyle sürdüğünü belirten İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıkarılan patates yüklü tırların Kilis ve yöresine gönderildiğini dile getirdi.

Bu yardım organizasyonunun şu ana kadar 80 tırlık yardım miktarına ulaştığını ifade eden İHH, İnsani Yardım Vakfı Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, “Suriye İç savaşında insanlar zulüm, açlık ve sefalet içerisinde yaşarken, Nevşehir halkı yapılan bu zulme tarafsız kalmama niyetinde olmaya devam ediyor. Nevşehir’den Suriyeli vatandaşlarımıza yardımlarımız sürüyor. 3 ay önce başlatılan kampanya da gönderilen yardım oranı 80 tıra ulaştı. Çoğunluğu Patates, gıda maddesi ve giyim eşyasından oluşan bu yardımlar Suriye’nin iç kesimlerine kadar götürülmekte. İHH İnsani Yardım Vakfının çalışmaları da Suriye’nin iç kesimlerinde devam ediyor. Suriyeli mazlum vatandaşların zulüm karşısında açlık ve sefalet içerisinde kalmamalarına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Hemen hemen her gün bir iş adamımız bizlere ulaşarak bir tır da ben gıda maddesi ya da patates göndermek istiyorum demesi karşısında tüm iş adamlarımıza ve Nevşehir halkımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Yeryüzünde bu tür insani dramlara duyarsız kalmadıkları için halkımızı kutluyorum” dedi.
Haber:Ali
 Çamur