Türkiye Aşçılar Derneği Başkanı Zeki Açıköz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’i makamında ziyaret etti.

11. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına gelen usta aşçılar belediyemizi ziyaret etti. Türkiye Aşçılar Federasyonu TAFED Başkanı Zeki Açıköz ile beraber yönetim kurulu üyeleri ve Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Akçay festival programı öncesinde Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’i makamında ziyaret etti.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz Kapadokya bölgesinde böyle bir festivalin yapılıyor olmasının, Kapadokya yemek kültürünün önemini ortaya koyduğunu söyledi. Kapadokya’nın Türkiye’de mutfak kültürü olarak en zengin kültürlerden birisi olduğunun altını çizen Açıköz, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil’e de gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise Türkiye Aşçılar Federasyonunun Kapadokya Yemek Festivali’ne büyük katkıları olduğunu belirterek, “Biz bu festivali daha önceleri kendi aramızda yapıyorduk. Ancak bunu daha büyük ve ulusal boyuta taşımak istedik. Bu nedenle Türkiye Aşçılar Federasyonu bize ciddi destekler verdi. Bu desteklerle festivalimiz ulusal boyuta taşındı” dedi.

Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.