Ramazan bereketini Türkiye’nin her köşesine ve dünyanın dört bir yanına taşıyan Kızılay, “Ramazan’da Az Çok Demeden Paylaşıyorsan HİLÂL OLSUN TÜRKİYE” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kızılay, kendi öz kaynaklarından yüzbinlerce kişi için yardım kolisi dağıtacak, kuracağı iftar sofraları ile 1 milyonun üzerinde kişiye ulaşacak, aşevlerinden milyonlarca kap yemek çıkartacak. 150 yıllık merhamet çınarı Kızılay, Ramazan ayı boyunca yurtiçi ve yurtdışında yapacağı faaliyetle 14.7 milyon ihtiyaç sahibine ulaşacak.
Ramazan ayı boyunca yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyeti yürüterek milyonlara ulaşacak olan Kızılay, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla Ramazan Kampanyasını başlattı. Ramazan ayı boyunca yapılacak projeleri anlatan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Ramazan ayları, Kurban ayları Kızılaycıların seferberlik aylarıdır. 37 ülkeye, 39 noktaya ve ülkemizdeki 400'ü aşkın noktaya Kızılaycılar bir seferberlik halinde yardımları ulaştırmaya çalışacaklar.” dedi.

“Ağırlıklı olarak ülkemizdeki sofralara ulaşmaya çalışacağız”
Ramazanda gelenekselleşen paylaşma kampanyalarını devam ettirdiklerini belirten Genel Başkan Kınık, “Ağırlıklı olarak ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, yoksul sofralara ulaşmaya çalışacağız. Bununla beraber dünyada da Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova, Romanya, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Endonezya, Maldivler, Afganistan, Bangladeş, Pakistan, Moğolistan, Filistin, hem Kudüs'te hem de Gazze'de, Suriye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Irak, Yemen, Somali, Cibuti, Nijer, Etiyopya, Kenya, Gine, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Çad, Tanzanya, Surinam ve Yeni Zelanda’da olacağız.” dedi.
“100 bin kolimizin içine yavrularımız için bayram sürprizi de hazırladık”
Yaklaşık 400 bin gıda kolisiyle 400 bin haneye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Kınık, “Umarız kıymetli bağışçılarımızın destekleriyle 400 bin gıda kolisinin üstüne çıkarız. Gıda kolilerimizin içeriğinde, ağırlıklı olarak kuru gıdalar var. 2 paket hazırlandı. Bir tanesi 65 liralık, yaklaşık 13 kiloluk bir paket. Diğeri de bunun 2 katı olan 120 liralık bir paket olarak hazırlandı. Ailelerin hanedeki kişi sayılarına göre bu paketler ulaştırılacak. 100 bin kolimizin içine de yavrularımız için bayram sürprizi de hazırladık. Değerli bir bağışçımız Ülker aracılığıyla bize bağışlanan bisküviler, çikolatalar bir paket haline getirildi. Yavrucaklarımızı sevindirecekler. ” diye konuştu.
“Ramazan ayları, Kurban ayları Kızılaycıların seferberlik aylarıdır”
Kızılay'ın gelenekselleşen Ramazan bağışlarına da değinen Kınık, “Dünyanın pek çok yerinde iyilik dalgası, Anadolu'nun yardımseverlik dalgası yayılacak, o sofraları şenlendirecek. Zekat, fitre ve fidye bağışlarıyla Kızılay bu yıl 150 bin haneye ulaşacak. 50 milyon lira gibi bir hedefle yaklaşık hane başı 350 lira olacak şekilde nakdi yardım yapılacak. Yine aşevlerimiz aracılığıyla yaklaşık 3,5 milyon kap yemeği 1 milyon civarında kişiye ulaştıracağız. Yurt içi iftarlarla da 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen Kurban Bayramı'nda bağışçılarımızın bize bağışlamış olduğu kurban payları konserve haline getirildi. Bu konserveler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Aynı zamanda bir kısım kurban paylarımız da donmuş karkas et olarak yaklaşık 4 milyon 400 bin insana ulaştırılacak. Toplamda 14 milyon 705 bin 375 sayısını arkadaşlarımız hedef olarak koymuşlar. İnşallah bağışçılarımızın desteğiyle bu bağışlarımızı toplayarak bu insanlara ulaşma imkânımız olur ve ‘Hilal olsun Türkiye' deriz. Ramazan ayları, Kurban ayları Kızılaycıların seferberlik aylarıdır.” ifadesinde bulundu.

​Kızılay’a Nasıl Bağış Yapabilir​siniz?

• Bankalarda bulunan Kızılay bağış tahsilât menülerinden ya da Banka Hesap Numaraları'na bağış göndererek,
• www.kizilay.org.tr üzerinden kredi kartı ile online,
• 168 Çağrı Merkezini arayarak,
• Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e “KIZILAY” yazıp mesaj yollayarak (Her SMS 10 TL),
• Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabından,
• Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz)
bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan “Bağış Takibi” bölümüne, T.C. Kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz.
500 Lira ve üzerinde bağış yapan ve adres belirten tüm bağışçılarımıza teşekkür belgesi ile geri dönüş yapılmakta.