Ürgüp'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk etkinlikte Ürgüp Belediyesi tarafından balona hiç binmemiş çocuklar Cumhuriyet Meydanında sıcak hava balonuna bindirildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk'ün de katılarak çocukları balon sepetine bindirdiği etkinlikte Voyager Balon firmasına ait sıcak hava balonu sivil havacılıktan aldığı özel izinle Ürgüp semalarında havalandı. 

Voyager Balon ekibine ve Halis Aydoğan'a çok teşekkür ettiğini ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk, "Etkinliğimizi aslında ilçe stadımızda tüm çocukları bindirecek şekilde 3 balonla planlamıştık, hava şartları dolayısıyla bayram kutlamaları stadda yapılmayınca 1 balonla Cumhuriyet Meydanında sınırlı sayıda çocuğumuzu bindirebildik. Amacımız 23 Nisan'da bayramı farklı hale getirerek bölge turizminin önemli sektörlerinden olan balonculuğa öne çıkarmak çocuklarımızı balona bindirerek onları neşelendirmek ve eğlendirmek." dedi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNULDU

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TBMM'nin 99. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ürgüp Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir tarafından çelenk sunuldu. Düzenlenen etkinliğe ilçe protokolü, Öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

BAYRAM KUTLAMALARI TURGUT ÖZAL KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları saat 10:00'da Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde başladı.

İlçedeki ilkokulların hazırladıkları çeşitli gösterilerin sahnelendiği bayram programında, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve gösteriler yapıldı. İlçe genelinde düzenlenen şiir - resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi.

Bayram törenine Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, Ürgüp Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Yüksel, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Vatandaşlar, Öğrenci ve Öğretmenler katıldı.