Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, sıcak ve babacan tavırları ile Nevşehir halkının sevgilisi oldu...

Yaklaşık 3 yıl önce 3/06/2016 tarihinde Nevşehir Valiliğine başlayan ancak, göreve başladığı ilk günden itibaren Nevşehir halkının içine karışarak halktan biri olan Vali Aktaş, başta bürokratları uyararak halka tepeden bakılmaması gerektiğini söyledi.

Bürokrasinin kendisine çeki düzen vermeye başladığı Nevşehir'de iş dünyası, esnaflar, vatandaş ve bürokrasi moral bulurken, Vali İlhami Aktaş'ın reklamdan uzak gösterişsiz ama her konuya vakıf, iş bitiren, yapıcı yanı ile bir çok krizi çözüme kavuşturması ile de taraflı tarafsız herkesimden büyük taktir topluyor.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, kamuoyunda “halkın valisi” olarak kabul görüyor. Vatandaşla arasına duvar koymayan, kimi zaman sıradan bir vatandaş gibi davranan Vali Aktaş, vatandaşın gönlünde de önemli bir yere sahip oldu.

Vali Aktaş, Devletin sıcak yüzünü ve şefkatini insanlara göstermek İçin yaptığı gazi, şehit ailesi, özel insan, hasta ve yaşlı ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ile de dikkat çekiyor. Bu özellikleriyle sıra dışı mülki amirlik görevini icra eden İlhami Aktaş, Nevşehirli vatandaşlar tarafından takdir görüyor. Vatandaşlar, “Vali bey, mütevazi, beyefendi ve çok saygılı. Bu bağlamda Vali dediğin böyle olur tam manasıyla "halkın valisi” diyorlar.

Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ Kimdir?

1970 yılında Erzurum ili Oltu İlçesinde doğdu. İlkokul, İmam Hatip Ortaokulu ve Oltu Lisesinden sonra 1987 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu.
       1994 yılında Erzurum Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı. Dil eğitimi için 8 ay İngiltere’de kaldı.Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakam vekilliği görevini yürüttü.  1997-1999 yıllarında Kastamonu-Devrekani, 1999-2001 yıllarında Bayburt-Demirözü, 2001-2006 yıllarında Erzincan-Tercan, 2006-2008 yıllarında da Antalya-Finike Kaymakamlığı yaptı.
        2008 yılında atandığı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini geçici görevlendirme ile Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü olarak yürüttü. 2010 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Ağustos 2013’te bu görevinden Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. 30 Aralık 2013’te  İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevi yürütürken Ağustos 2014 'te Personel  Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 30/05/2016 tarihinde Nevşehir Valisi olarak atanana kadar Özel Kalem Müdürlüğü görevine devam etti. 
         13/06/2016 tarihinde Nevşehir Valiliğine başlayan İlhami AKTAŞ ev hanımı Songül AKTAŞ ile evli olup Elif Aslıhan ve Ahmet Tuncer adında 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.