Venessa Sanat Günler-3 Gamze Er Mozaik Eserler Sergisi 24 Kasım Cumartesi Saat 14:00 Açılış ve Kokteyl.Sergimiz 15 gün boyunca açık kalacaktır. Tüm sanat sever dostları bekliyoruz...

VENESSA SANAT GÜNLERİ-3 GAMZE ER MOZAİK ESERLER SERGİSİ

 

24 Kasım Cumartesi Saat 14:00 Açılış ve Kokteyl.

 

Sergimiz 15 gün boyunca açık kalacaktır. Tüm sanat sever dostları bekliyoruz...

 

 

Bu yıl 3. sünü yapacağımız sergimizin konuğu Mozaik sanatçımız Gamze ER.

       Sanatçımız 1966 yılında istanbulda doğdu.

       Ankara DTCF Hititoloji Bölümünden mezun oldu.

       Mozaik çalışmalarına çeşitli atölyelerde devam etti.

       Son üç yıldır kendi atölyesinde çalışıyor. 

       Sanatçımız ayrıca iki karma sergiye katılmıştır.

        İnsanoğlu sanat tarihi boyunca renkli taşların yan yana gelmesinden işlevsel ve etkili resim yüzeylerinin oluşabileceğini gördü, Bunları kullandı. Zaman içinde teknik gelişti ve dünyanın en güzel mozaik panoları Roma ve Bizans sanatı içinde seçkin yerlerini aldı. İtalya’daki Ravenna, Pompei mozaikleri, İstanbulda Kariye, Ayasofya ve Anadolu kentleri ve tapınaklarında başyapıtlarını verdi.

       Mozaik tekniği ile resim yapmanın zamana dayanma ve zamanı aşma gibi bir özelliği var. Mimari içinde ve dışında kullanıldığı zaman bir bakıma olumsuzluğa ulaşır. Antakya mozaik müzesinde ve son yıllarda Zeugma da izlenebilen Anadolu’nun antik çağ kentlerinin dokusunu ve yaşamını bize hissettiren mozaik panolarda olduğu gibi.

       Türkiye de 1950 li yıllardan itibaren mozaik resmin  en görkemli örneklerini vermiş sanatçı, Bedri Rahmi Eyüboğlu dur. Ferruh Basağa nin, Devrim Erbil in ve Turan Erol un büyük boyutlu panolarından da bahsetmek gerekir.

       1970 li yıllardan sonra, seramik etkisinin yeğlenmesine bağlı olarak mozaik sanatı unutulmaya başlandı Oysa mozaik sanatı Anadolu da gelişmiş ve tarihi 6000 yıl öncesine kadar gitmektedir.

       Sanatçımız Gamze Er gerek Hititler üzerine almış olduğu tarih eğitimi, gerekse sanatçı kimliği ile binlerce yıllık Anadolu sanatı olan mozaiği tekrar hayatımıza kazandırmak için zor ama bir o kadar da güzel çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.

       .Siz sevgili sanatsever dostlarımızı bu özel ve güzel çalışmaları izlemek üzere aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Açılış ve Kokteyl: 24.11.2012 Cumartesi günü Saat: 14:00 de Venessa Pansiyon Sanat Galerisi AVANOS/KAPADOKYA

 

Mükremin TOKMAK