Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(YAZSANBİR)  ile Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) ortaklaşa Dil ve Edebiyat Sohbetler dizisine başlayarak ‘Öykü Yazarlığı ve Anadolu Öyküleri ‘ konulu söyleşi gerçekleştirecek.

 

10 Ekim 2012 Çarşamba günü  saat: 14.30 da Nevşehir Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi konferans salonunda gerçekleştirecek söyleşinin oturum başkanlığını  Yrd. Doç. Dr. Oktay Yivli’nin yapacağı Panele , Halil İbrahim Tongur, Lokman Zor, Mehmet Baş, Murat Soyak ve Osman Aytekin konuk olarak katılacak.

 

Yazarlar Türkiyede Edebiyat,Öykü Yazarlığı,Anadolu öyküleri hakkında sunum yaparak kendi öykücülük anlayışı  hakkında da bilgi verecekler.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) başkanı Hayrullah Eraslan: ‘10 Ekim Çarşamba günü Nevşehir Üniversitesi Dil Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEDİM) ile ortaklaşa Proğram yapacağız.. Ben burada Nevşehir Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Filiz Kılıç hocam başta olmak üzere Nevkam Müdürü Yrd.Doç. Dr. Adem Öğer ve  Nedim Müdürü  Yrd.Doç. Dr. Filiz Meltem Erdem Uçar hocalarıma Türk Edebiyatına ve Anadolu öykücülüklerine duyarlılıklarından ve katkılarından  dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu tür proğramlar artarak devam eder.

 

Anadolu’da öykü ve şiire karşı yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. Çok önemli eserler ortaya çıkıyor. Bu tür çalışmalar Türk Edebiyatına önemli bir katkıdır. Akademik çalışmalar yürüten Üniversitelerin edebiyat faliyetlerine duyarlı olması çok önemlidir. Yazsanbir olarak  Üniversitelerle işbirliği içinde proğramlarımız devam edecektir’ diyen Eraslan,  7 Kasım 2012 tarihinde de Niğde Üniversitesiyle ortaklaşa Panel düzenleyeceklerini  de sözlerine ekledi.