Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER), Yemen'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak "Yemen'e yardım kampanyasına Nevşehir'den tam destek" sloganıyla harekete geçti.

Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği Yemen'e Sessiz Kalmadı ...

NUDER Başkanı Faruk Kahriman, yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Uluslararası Öğrenci Derneği (NUDER) olarak Yemen'li kardeşlerimize duyarsız kalamazdık. Çünkü, Müslüman kardeşlerimiz özelliklede çocuklar açlıktan ölüyorken Rabbim bunun hesabını bize sorar. Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) bir hadisi şerifinde ; "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir" buyurmuştur. Bizde bu düşünce ile Aralık ayı başında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Yemen'e Sessiz Kalma" adıyla başlatılan yardım seferberliğine destek olmak için Yemen hesabına para yatırdık.

Bizim vatandaşlarımız geçmişten beri mazlumlara duyarsız kalmadı. Yüce Milletimiz kimsesizlerin kimsesi olmaya, zor durumda olan ülkelere yardım etmek konusunda öncü olmuştur. Tüm Neşehir halkımızında Yemen'de yaşananlara kayıtsız kalmayarak destek vereceğini düşünüyorum. Din kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Şimdiden tüm hayırlarınız için Allah kabul etsin." ifadelerini kullandı.  

Yemen'de neler oluyor? Yemen 2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucu olarak büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kaldı yaklaşık 18 milyon 800 Bin kişi İnsani Yardım veya korumaya ihtiyaç duyarken Yemen halkı gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor 17 milyon 800 bin insan yeterli derecede beslenemiyor ve 8 milyon 400 bin kişi açlıktan ölümün eşiğinde Üstelik bu sayının 400 bini çocuklardan oluşuyor çocuklarda yetersiz beslenme oranı dünyadaki en yüksek oranlardan biri...