Yeni yılda hediye alırken yaşanılan en büyük kaygı “acaba beğenilir mi, kullanılır mı” olduğu için çoğu zaman neredeyse elimiz kolumuz bağlı olur ne alacağımızı şaşırırız. Özellikle zor beğenen kişilere hediye alırken o kadar geriliriz ki bazen onların çok beğenecekleri gözümüzün önündeki hediye alternatiflerini dahi göremeyiz. Hediyeleri ilk girdiğiniz mağazada bulmak çok büyük şans istese de mağaza mağaza dolaşıp hediye aramak çok mümkün olmayabilir aynı zamanda bu oldukça boş zaman ve enerji gerektiriyor.  Ancak hızla gelişen ve aşırı büyük kolaylık sağlayan internet mağazacılığı sayesinde yılbaşı hediyelerine ulaşmanız çok kolay. Yüzlerce çeşit ve alternatifte arasından sevdiklerinize en uygun olanını seçmeniz için tüyolardan oluşan bu yazımızda o kadar harika ürünlerimiz var ki! Hediyelerde çok genel önerilerde bulunmak yerine yılbaşı hediyeleri nasıl olabilir, yılbaşı hediyesi alırken en doğru seçimi nasıl yapabilirsiniz gibi tavsiyelerde bulunacağız.



Öncelikle, yılbaşı hediyeleri sevdiklerinize yeni yılda güzel dilekler dilerken tüm yıl kullanabilecekleri eşyalardır. Söz uçar yazı kalır sözündeki yazı, hediyelerinizdir değil mi? Tabi isteriz ki hediye edeceğimiz kişi hediyeyi tüm ömrü boyunca saklasın, kullansın veya hatırlasın. Bu da hediyenin o kişiye hitap etmesiyle alakalıdır. Örneğin anneye yılbaşı hediyeleri kategorisi oluşturup yalnızca belli bir yaş aralığına hitap eden hediyelere bakmanızı sağlamak yerine, bütün alternatiflerimizi listeleyip annenize en uygun seçimi yapmanızı istiyoruz. Biraz daha özelleştirirsek, annelerimize aldığımız klasik hediye her zaman kolye olmuştur. Doğum gününde, anneler gününde, öğretmenler gününde, yılbaşında kısacası ne zaman özel gün olsa dayanamayıp kolye alıyoruz! Halbuki yaptığımız en büyük yanlıştır. Mesela müzik kutuları, dikiş kutuları, mutfakta kullanabilecekleri radyolar hatta koleksiyon yapmayı sevenlere biblo ve nostaljik arabalar… Daha yüzlerce çeşit ’nde sizleri bekliyorken kolye almayı bir kenara bırakın.



Tabi bu demek değildir ki kolyeler çok kötü, kolye almak çok basit. Yılbaşı hediyesi olarak kolye almak gerçekten güzel bir fikir ama örneğin sevgilinize ya da arkadaşlarınıza kolye alın. Hatta en yakın arkadaşlar olarak kendiniz dahil tüm gruba aynı takıyı alıp arkadaşlığınızı simgeleyen bir hediye tercih edebilirsiniz. Yani hediyelerinizde anlam yüklü, duygu dolu seçimler yapın demek istiyoruz.



Hediyeyi verme şekliniz ne kadar önemliyse, hediyenin anlattıkları da o kadar önemlidir. Sonuçta o hediye sevdiklerinizle çok uzun bir süre bir arada olsun istiyorsunuz, öyleyse hediyelerin de bir şeyler ifade etmesini sağlayın…



Bir diğer önerimiz ise, hediyeler, alacağınız kişiye ait izler taşısın. Örneğin babanıza çakmak almak çok basit görebileceğiniz bir hediye olabilir ancak üzerinde adı yazılı bir çakmak çok daha özeldir. Aynı şekilde ajanda ya da anı defterlerini her yerde bulabilirsiniz ama hediye edeceğiniz kişinin adı yazan ajandalar ve kalemler çok da sık rastladığımız bir şey değildir.



Hazır çakmak, kalem, anahtarlık gibi hediyeler almaktan söz etmişken hediyelerin boyutlarından bahsedelim…



Yılbaşı hediyeleri günün anlamına uygun olmaktansa kullanışlı olması gereken hediyelerdir. Örneğin anneler gününde annemize sevgimizi ifade edecek hediyeler seçeriz ya da öğretmenler gününde öğretmenimizi mutlu etmek için ona uygun hediyeler alırız. Ama yılbaşı hediyeleri böyle değildir, her şey yılbaşı hediyesi olabilir… Bu yüzden de küçük ya da büyük hediyemizde önemli olan alacağımız kişinin ne kadar işine yarayacak bir hediye olduğudur.



Son olarak, hediyelerde karşı tarafın beğenisine göre seçim yapmayı düşünürken, onların isteklerini de göz önünde bulundurabileceğinizi unutmayın. Örneğin kızınızın gece lambasına ihtiyacı varsa ona yılbaşı hediyesi olarak hediyerengi gece lambalarından armağan edebilirsiniz. Ya da iş arkadaşınız henüz ajanda almadıysa bir an önce ona uygun bir ajanda almalısınız…