Nevşehir’in Sesi ve Nevşehir’in en çok okunan haber sitesi FİB Haber.Com Yurt Dışındaki Gurbetçilerimiz inde en büyük haber kaynağı oldu. Almanya nın Düsseldorf kentinde yaşayan gurbetçi hemşerimiz Fatih Yüksek’de FİB Haber Merkezini ziyaret ederek tüm Nevşehirli gurbetçiler adına teşekkür etti.

Nevşehirli Gurbetçilerin Adresi FİB HABER…

Çok sayıda gelen email mesajlar ve ziyaretler ile Dünyanın en büyük arama motoru Google Earth verileri de dünyanın dört bir tarafında yaşayan Nevşehirlilerin ortak adresi olarak FİB Haber.Com u gösterdiler.

Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, Avusturya, Norveç, Kanada,Amerika,Suudi Arabistan, Azerbaycan başta olmak üzere Dünyanın dört bir tarafında Yurt Dışında yaşayan Nevşehirliler memleket özlemlerini FİB Haber sayesinde bir nebze olsun giderdiklerini ve Nevşehirden haberleri FİB Haber sayesinde öğrendiklerini belirterek Haber merkezimize teşekkür ve minnetlerini dile getiriyorlar.

 

Yaz dönemiyle birlikte Nevşehir e gelerek haber merkezimizi ziyaret eden Yurt dışındaki Nevşehirli gurbetçilerimizden Almaya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan Fatih Yüksek, Memleket özlemi sıla gurbet duygularını çok yoğun yaşadıklarını,Almanya da yabancı Nevşehir de Alamancı mantığıyla yapılan yaklaşımların kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

 

Nevşehir in Yüksekli köyünden olduğunu ve 30 yaşına kadar Nevşehirde yaşadığını belirten Almanya ya da evlilik sebebiyle yerleştiğini bu anlamda Nevşehir ve memleket sevdası bir başka anlatılamaz duygular yaşıyorum diyor…

 

Almanya ile birlikte diğer Avrupa ülkelerinde de çok sayıda Nevşehirli hemşerilerimizin yaşadığını belirten Fatih Yüksek, bu açıdan Almanya ve  Avrupa da ki Nevşehirlilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının en azından memleket özlemlerini bir nebze olsun gidermek açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Bu bağlamda Almanya da Nevşehirliler derneğinin olduğunu fakat motive olmakta zorlandıklarını dile getirdiler.Fakat Milli manevi değerlerimizle kültürümüzü yaşatmak adına bu birlikteliğin şart olduğunu söyledi.

 Son yıllarda Global krizle birlikte Almanya da yaşanan ekonomik krizin yurt dışında yaşayan Nevşehirli hemşerilerimizi de büyük ölçüde etkilediğini belirterek dönem birlik ve beraberlik dönemi Yurt dışında yaşayan Nevşehirliler tek bir çatı altında toplanarak ortak hareket etmeleri gerekiyor bunun açıkçası özlemini derinden hissediyoruz dedi....

Almanya da yaşayan Nevşehirli gurbetçimiz Fatih Yüksek ile yaptığımız söyleşinin detyalarını ikinic bölümde sizlerle paylaşacağız.
Gurbetçimizle Yurt dışında Bir Türk vatandaşı ve Nevşehirli olarak yaşamanın zorluklarını güzelliklerini herşeyiyle 
 enine boyuna konuştuk....İkinci bölüm röportajlarımızı mutlaka okumalasınız...
İşte İkinci bölümden seçtiğimiz kısa başlıklar... 
 

“Nevşehirli olmak ayrıcalık ve Nevşehir in her şeyini özlüyorum…”

Sivil toplum örgütleri olarak yurt dışındaki derneklerimizin çok faal çalışması gerekiyor.Kendimizi iyi ifade etmeliyiz diyen hemşerimiz Fatih Yüksek, "İmamı,Öğretmeni,Eteşesi gibi tüm memur ve görevlileri ile İdealist kişilerin yurt dışında görev yapmalarını beklediklerinin de altını çizdi.

Almanya da en çok özlem duydukları şeyleri sıralayan Gurbetçi hemşerimiz Fatih Yüksek, Pide, Nevşehir tavası bu anlamda en çok özlem duyduğu damak tadları arasında yer alıyor.

Gurbette yaşamak çok zor.
Alman Kültürü ile Türk kültürü arasında sıkışan gençlerimiz için Milli manevi değerlerimizin gerek ailesinde gerekse ülkemizden  sağlanması şart....

Almanya da ki Nevşehirliler bir araya gelememek gibi sıkıntıları var.

Kültürel ve milli manevi değerlerin sağlanması açısından idealist eğitimcilerin memur ve görevlilerin Yurt dışındaki özellikle Avrupa da ki çocuklarımızın yetiştirilmesine devlet sahip çıkmalı Almanların yada Avrupa nın inisiyatifine bırakılmamalı
Almanya da Yaşam derken burada Sosyal paylaşım imkanı yok.Yani bir muhabbet ortamı yok.Sadece robot gibi yaşıyosun işten eve evden işe bu konuda Allahtan camilerimiz varda bir tek Camide bu duyduyu yaşıyabiliyorsunuz...
Avrupa’daki Türk öğrencilerin Türkiye de üniversite okuma şansını anlatmalı..

Almanyadaki Nevşehirli Gurbetçimizle yaptığımız bu özel Röportaja ait Yazımızın Devamı İkinci Bölümüyle Çok yakında sizlerle olacak...