Youtube'da gezinirken bir kanal gördüm ve ilgimi çekti. Bir engellinin bunları yapabilmesi çok gurur verici dedim kendi kendime. Çünkü bu kişi yatalak hasta olmasına rağmen Youtube'da videolar çekip atıyorsa, bence engel onlar değil bizleriz.
Bir insan hedef koyduğu herşeyin bence üstesinden gitmelidir. Bu kişi Youtube kanalı açmış ve insanlara engelli olmasına rağmen yapmak istediğin herhangi bir işte, engel olmadığını çektikleri video ile kanıtlamıştır.
"Engelleri aşmak için kendine bir hedef koyman gerekir."
Ben de gördüklerimle bugün engellileri konu almak, bir nevi de olsa onlarla ilgili yazı yazmak istedim.

Hayatımızı engelleyen bir çok konu yer alıyor. Öncelikle kendimiz de bulunan hastalıklarımız bizlere, hayatımıza engel koyuyor. Belki kurduğumuz hayaller bir anda kaybolup, kararıyor gündüzün ışıltılı sabahında.
Engelli insanlar, veya onlara engelli demiyelim, sadece bedenimize konulan bir engel diye de tanımlamak olmaz. Çünkü hayatımızı da engelleyen etkenler vardır. Mesela, dünya turuna çıkmak istersin ama ailenden biri rahatsız, ona bakmak zorunda olduğun için gidemezsin, bu da bir engeldir sonuçta.
Bir engellinin hayatından örnek verecek olursak;
"Ben dışarı çıkamıyorum. Evde vakit geçirmeye çalışıyorum. Yalnızlığa da alışmamın sebebi de budur. Ben kendimi her zaman sıradan bir insandan daha üstün görüyorum. Kibir olarak algılamayın sakın. Bu benim bakış açım. Engelli insan normal bir insanın bakış açısından daha fazladır, sabırlı, güçlü ve anlayışlıdır."
Bana göre bu konuşmasından dolayı tebrik ederim. Engelli bir insanı güzel tanımlamış. Onların hedefleri ve hayalleri daha büyüktür. Yalnızlığın senfonisini bizlerden daha iyi biliyorlardır. Bunun sebebi dışarı çıkamamaları ve daha sabırlı olmalarıdır.
Şimdi insanlar eskiye göre daha mutlu değiller. Yüzleri asık halde olanlar, engellilerle dalga geçenler ve huzursuz, hergün kavga içinde bir aile de yaşayanlar...
Engelli insanlar işte tam da bu yüzden tek başlarına dört duvar arasında daha mutlular. Ne bir kavga ne de bir mutsuzluk kaygısı var.
Youtube "Yatan Adam" kanalı bir engelli ve siri adı altında bir video çekmiştir. Apple şirketinin ürettiği bu "Siri" uygulaması engellilerin birazda olsa yaşamlarına katkı sağlıyor. Örneğin; Telefonda herhangi bir kişiyi aramak istediğinizde, siri uygulamasına sadece rehberinizdeki kişinin adını söyleyerek aramasını isteyebilirsiniz. Bu da evinde yatılı kalan bir engelli için en güzel fırsattır.
Türkiye'de bizleri gururlandıran etkinliklerimiz de var. Engelli basketbol takımlarımız, tekerlekli sandalyelerle elle oynanan Amerikan futbolu gibi...
Bazı engelli insanlarımızın şikayetleri de var tabi ki. Neden diye sorarsanız. Toplu taşıma araçlarına yeterince engelliler için uygun olmaması ama gerektiğinde de boş önemsiz şeylerin yapılmasına zaman ve para harcanıyor, bu niçindir peki?
Sosyal medya da engelli kardeşlerimize destek için yarışmalar, projeler de yapılıyor. Buradan bütün destekleyen kardeşlerimize çok teşekkürlerimi iletmek isterim. Hepiniz çok iyi yürekli, çok güzel insanlarsınız. Keşke benim de sizlere bir katkım olsaydı ama elimden gelenler sizleri yazmak, sizlerinde engelli olsanızda bir insan olduğunuzu belirtmek amacıyla bu kelimeleri yazdım.
Sizler de destek vermek isterseniz veya fakir engelli çocukları olan ailelere bağışta bulunmak için genç engelliler sosyal yardım platformlarına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca bana da yardımda bulunmak için mail atabilirsiniz. Her türlü yardımın yanındayım.
Amacım böyle bir konuyu ele alarak yeni nesiller için bir nevi katkınız olsun diye böyle bir yazıyı yazmak istedim. Herkese teşekkürlerimi sunarım.
Bir yazılmış şiirden sizlere gelsin;
SEN ENGELLİ OLSAYDIN
Kader sana ansızın indirseydi tokadı
Ömrünün baharında sararıpta solsaydın
Bir anda uçup gitse dizlerinin takatı
Böyle mi düşünürdün sen engelli olsaydın.
 
Tanrım sana bu güzel elleri vermeseydi
Masmavi gökyüzünü gözlerin görmeseydi
Dünyada olanlara aklın hiç ermeseydi
Böyle mi düşünürdün sen engelli olsaydın.