YAYINLARI İZLEYEN VAR MI ?
Yahyalı'dayım.
Kapuzbaşı Çağlayanları'na gitmek istiyorum.
O yörenin köylerinin minibüsleri var ama, düzenli bir seferleri yok.
Ne yapmalı ! Sora sora Bağdat bulunur demiş atalar.
Orman Şefiği'nin jeepi her sabah  oraya gidiyormuş.
Gidip Şef ile görüşüyorum. KTÜ Orman Fakültesi'nden aldığı diplomayı çerçeveletip Atatürk'ün resminden daha yukarıya asmış. Hemen dikkat çekiyor.
Jeepte yer var mı? Olabilirmiş. Ertesi gün sabah erken hazır olmalıymışım.
Çay geliyor, yarenlik koyulaşıyor. KTÜ Orman Fakültesi'nden tanıdığım Prof ve Doç'lar var. Tanıdığım derken, dergilerde yazılarını okumuşum, varsa kitaplarını almışım. Yılmaz Öztan, Sümer Gülez...
Orman Fakültesi denince elbet akla İstanbul gelir. Birçok ord prof adı sayıyorum: Asaf Irmak, Faik Tavşanoğlu, Besalet Pamay, Necmettin Çepel...
Oturduğu koltukta kıvranıyor mühendisimiz. Belli ki, bu adların hiç birini tanımıyor. Tek bir kitap okumamış onların yazdığı. Özünü savunma gereği duyuyor.
'' Onlar İstanbul Orman'ın hocaları. Ben Trabzon Orman mezunuyum.''
Biz, siz, onlar...Bilimde var mıdır böyle şey. 1985'lere değin ülkemizde tek bir Orman Fakültesi vardı: İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olan. Günümüzde Kastamonu'dan Artvin'e ; Isparta'dan Kahramanmaraş'a pek çok aynı amaçla eğitim veren fakülte var. Fazla olmamakla birlikte yayın yapan, kitap çıkaran öğretim elemanları da bulunuyor.
Öyle olunca Trabzon Orman Fakültesi öğrencisinin diger yerlerdeki yayınları arayıp bulması gerekmez mi ?
Böylece KTÜ öğrencisi İÜ, SDÜ,SİÜ, AÇÜ öğretim elemanlarından ders almış gibi olur, eğer yayınları izlerse. Yerel bilgilerden ülkesel, dünyasal bilgi evrenine evrilir.
Fakat nerede o düşünce ?
Adı verilen o üniversitelerin yayınları her kütüphaneye gönderiliyor olmalı. Artık bırakalım öğrenciyi de, ders veren ve sürekli özünü geliştirmekle yükümlü öğretim elemanı  okuyor mu okuma sabrı gösteriyor mu ?
Biz, çocuklarımız mimarlık eğitimi aldıkları sırada, tüm üniversitelerin yayın çizelgelerini inceleyerek ( daha internet, Google da yok ) peyzaj mimarlığı ve mühendisliğiyle ilgili kitaplarını getirtmişizdir.
Coğrafya öğretmen adaylarını yetiştirirken de İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Kastamonu, Erzurum, Samsun, Konya, Bursa …her nerede bir meslekdaş bir kitap yayımlamışsa elde edip öğrencilerimize tanıtmışızdır. Yaklaşım bu olmuştur. Maslek dayanışması da bunu gerektirir.
Eğitimde gelişme, nitelikli eğitim vermek, iyi eleman yetiştirmek lafla olmuyor.
Ve biz nerdeyiz ?
                                                                                                ……………………………………………………………………………………………………….25 Şubat 2018. Diyarbakır