Gerçekleşen toplantıda, İlimiz Valisi İlhami Aktaş; “İl Koordinasyon Kurulunun Değerli Üyeleri;

2019 Yılı Programının Uygulanması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar kapsamında İl Koordinasyon Kurulu Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda 4 kere yapılmasını öngörmektedir. 2019 yılına ilişkin Koordinasyon Kurulu toplantı takvimine göre; İlimiz Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Toplantısını 30 Ocak 2019 tarihinde yaptık. Bugün ise, 2. Dönem Toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum. 

Toplantımız; yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönemin öncesinde yapılmaktadır. Bu açıdan dönem içinde karşılaşılacak muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir.

İl Koordinasyon Kurulunun Değerli Üyeleri;

2019 yılı itibarıyla İlimiz genelinde toplam 159 proje bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden 8’i tamamlanmış, 73’ü devam etmekte, 31 proje ihale aşamasında, 47 projeye ise hiç başlanamamıştır.

            Yeni bir yatırım dönemine başlarken öncelikle kuruluşlarımızın yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları önem arz etmektedir. Yıl içinde yürütülecek çalışmalara ilişkin ayrıntılı planların hazırlanarak karşılaşılabilecek menfi durumlara göre analizler yapılması ve alternatifler oluşturulması son derece önemlidir.

            Yatırımcı kuruluş temsilcilerimiz, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar.

            İlimiz İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları, bu toplantıdan itibaren kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesine ve geleceğe yönelik projeksiyon yapılabilmesine imkan sağlayan İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) üzerinden yapılacak olup; Yatırımcı Kuruluşların İl Yatırım Takip Sistemine girilecek verilerin hazırlanmasında hassas olmaları İlimize yapılan yatırımların takibinin sağlıklı yapılabilmesi açısından önem arz etmektedir. Yatırım Takip Sisteminde güncelleme ve iyileştirme çalışmaları devam ettiğinden dolayı bu toplantıda 3 yatırımcı kuruluşun (Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü) sunumları Yatırım Takip Sistemi üzerinden yapılacak olup diğer sunumlar İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünün hazırladığı sunum üzerinden yapılacaktır.

            2019 yılında Kuruluşlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve 2019 yılının yatırımlarımız açısından verimli bir yıl olarak geçmesini diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra toplantıda, 2019 Yılının 1. Dönemin Değerlendirilmesi, Yatırımcı Kurumların Kurula Bilgi Sunumları, Koordinasyonu Gerektiren Hususların Değerlendirilmesi, ilgili Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, kurumların yatırımları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Görüş, öneri, istek ve taleplerin ardından toplantı sona erdi.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Vali Yardımcısı Aydın Abak, İlçe Kaymakamları, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, Karayolları 67. Şube Şefi Fazıl Arıkan,  ilgili daire müdürleri ve yatırımcı kuruluşlar katıldı.