Ahiler Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Teknik Destek Programı, 01.09.2020 tarihi itibarıyla ilan edilmiştir. Program kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 1.500.000,00 TL olarak belirlendi.  

  

PROGRAM KÜNYESİ 

Programın Amaçları 

Turizm Yönetim 

Danışmanlığı 

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sürdürülebilirlik kapsamında kurumsal ve yönetimsel becerilerinin geliştirilmesi ve verimliliklerinin artırılması 

  

İmalat Sanayi Yönetim Danışmanlığı 

İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal ve yönetimsel becerilerinin geliştirilmesi, kaynak, hammadde ve işgücü verimliliğinin artırılması 

  

Programın Öncelikleri 

Turizm Yönetim Danışmanlığı 

  

  

Öncelik 1:      Turizm işletmelerine aile ve şirket anayasası oluşturma, stratejik yönetim yaklaşımları, gelir yönetimi, halka arz, organizasyon becerileri gibi sürdürülebilir yönetim alışkanlıklarının kazandırılması. 

Öncelik 2:      Turizm sektöründe yeni nesil pazarlama yöntemlerini içeren uygulamalar, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümleri, veri analitiği, veri güvenliği ve gizliliği gibi konularda dijital altyapının oluşturulması. 

Öncelik 3:      Turistik ürün ve hizmetlerin koruma-kullanma dengesi gözetilerek enerji, su ve atık yönetimi gibi sürdürülebilir çevre yönetimi uygulamalarının yaygınlaştırılması 

  

İmalat Sanayi Yönetim Danışmanlığı 

  

Öncelik 1: İşletmelerin aile ve şirket anayasası oluşturma, stratejik yönetim yaklaşımları uygulaması gibi kurumsallaşmalarına yönelik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması. 

Öncelik 2: Üretim, tedarik, satış, pazarlama gibi alanlarda e-ticaret, e-ihracat, otomasyon, dijital altyapının oluşturulması veya geliştirilmesine yönelik uygulamaların desteklenmesi. 

Öncelik 3: Üretim sürecinde ve tedarik zinciri operasyonlarında verimliliğin artırılması amacıyla stratejik planlama, kurumsal kaynak planlaması, tedarik zinciri optimizasyonu gibi sürdürülebilir üretim kültürünün yerleşmesinin sağlanması. 

Öncelik 4: Ulusal ve uluslararası alanda işletmelerin rekabetçiliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla yalın üretim, temiz üretim, endüstriyel simbiyoz, eko-verimli üretim ve enerji verimliliği gibi uygulamalara yönelik faaliyetlerinin desteklenmesi. 

  

Faaliyet Konuları 

Danışmanlık Sağlama 

Başvuru Sahipleri 

TR71 Bölgesinde kayıtlı bulunan ve 24 Haziran 2018 Tarih ve 2018/11828 Sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Tanımında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile düzenlenen KOBİ tanımına uyan işletmeler 

Uyarı:   

Ajans, aynı yararlanıcıya bir yıl içerisinde bir defa teknik destek sağlar. 

Ajansın 2019 Yılı İmalat Sanayiinde Verimlilik ve Kurumsallaşma Mali Destek Programı kapsamında sağlamış olduğu danışmanlık kalemlerinden destek alan başvuru sahipleri aynı faaliyetler için bu program kapsamında yeniden destek alamaz. 

Programın Bütçesi 

2020 yılı Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık dönemleri için toplam 1.500.000,00 TL’dir. 

Azami Destek Miktarı ve Oranı 

Bir teknik desteğin Ajans’a toplam maliyeti (KDV dâhil) 80.000,00 TL’yi aşamaz.  

Destek oranı %100’dür. 

(Ajans tarafından sağlanacak teknik destek, sadece uzman teminini ve uzmanların yol ve konaklama giderlerini kapsar) 

Destek Süresi 

En fazla 6 aydır. 

Başvuru Dönemleri 

Eylül-Ekim Dönemi                         Son Başvuru Günü: 31.10.2020 

                                                          Saat: 00:00
Kasım-Aralık Dönemi                      Son Başvuru Günü: 31.12.2020 

                                                          Saat: 17:00 

Teknik Destek Programı Başvuru Rehberi 

Başvuru Süreci ve KAYS: 

Başvurular, www.ahika.gov.tr adresinden de ulaşılabilecek olan https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr bağlantısı üzerinden yapılmalıdır. Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) E-Devlet şifresi ile giriş yapılmalıdır. Sisteme kaydolma ve kullanım ile ilgili detaylı bilgi ve görsel anlatım KAYS Portal’ın http://portal.kays.sanayi.gov.tr/  Yardım bölümünde bulunan Kullanıcı Kılavuzu’nda mevcuttur. 

KAYS üzerinden Başvuru Formu doldurulacak, ekleri başvuru sahibi tarafından doldurulduktan sonra KAYS’a yüklenecektir. Başvurular, son kabul tarih ve saatine kadar yalnızca Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılır. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanması ile tamamlanır. 

Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esastır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile başvuru döneminin sona ermesini takip eden 3 (üç) iş günü içerisinde Ajansın aşağıda belirtilen adreslerine gönderilebilir. Ayrıca taahhütname teslim süresi içerisinde e-posta yolu ile [email protected] adresine gönderilen taahhütnameler de kabul edilebilecektir.