Tören, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ece, Atatürk İlkokulu, Mehmet Gülen Ortaokulu, H. Avni İncekara Fen Lisesi ve Diriliş Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nden bir idareci ve beraberlerinde birer öğretmenle Müdürlük makamını ziyaret ile devam etti.

Nevşehir Anadolu Lisesi'nin hazırladığı Öğretmenler Günü kutlama programı, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un "24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle yayımladıkları mesajları okundu.

Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmeni Dilek Sivaz öğretmenler adına konuşma yaptı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

Demir yaptığı konuşmada; "Biz, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmenlere kıymet vermiş bir kültüre sahibiz. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü de ağırdır elbette. Öyle kıymetli bir meslektir ki, öğretmenlik bir peygamber mesleğidir. Karşılığı insan kazanmak, yüreklere dokunmaktır, Yıllar geçse de bir sohbette hatırlanmaktır.

Öğretmen hakikatin ruhunu, öğrenciye nakşeden, zihnini aydınlatan medeniyet mimarı, beyin emekçisi, gönül dostu, bilge adamdır. Başöğretmen Atatürk de "Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır"' Sözleriyle öğretmenlere çok önemli bir görev yüklemiştir.2023 Vizyon Hedefleri doğrultusunda bireyin kendini tanıması ve eğitim yolculuğunda bir yol haritasına sahip olması öngörülmektedir. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren sizlere çok şey borçluyuz. Bu vesileyle İlk emri "OKU" olan yüce kitabımıza iman etmiş bir milletin evlatları olarak bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü en içten diklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olup ahirete irtihal eden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum ve hepinizi bu anlamlı günümüzde saygıyla selamlıyorum" dedi.

Öğrenciler arası öğretmen konulu şiir yarışması birincisi Damat İbrahim Paşa Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Özcan ve Kompozisyon yarışması birincisi Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Emine Koyuncu şiir ve kompozisyonlarını okudular.

İlimizde Adaylığı kaldırılan öğretmenlerimizin yemin töreni gerçekleştirildi. Nevşehir Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program icra edildi.

Öğretmenler günü kutlamaları çerçevesinde yapılan yarışma ve etkinliklerde dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediye ve ödülleri verildi.

Nevşehir'de Şehit yakını öğretmenler de ziyaret edildi...

Programın ardından Milli Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında 24 Kasım Öğretmenler Günü Komitesi ile birlikte Şehit yakını Öğretmen Emine Öztürk, vefat eden öğretmen İsmail Büyükkurutlu'nun ailesi, Eşi vefat eden Ali Çalık ile Babası vefat eden Yılmaz Serttaş, Emekli öğretmen Muhteşem Ağır ziyaret edildi.