TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve geleneksel olarak sürdürülen Sabah Namazı Gençlik Buluşmasında Gençlerle Buluştu.

Cumartesi günü sabah ezanıyla birlikte alibey camiinde başlayan programa Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve İl Müftüsü Yakup Öztürk  katılırken, yine çok sayıda öğrenciler ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Sabah ezanından sonra başlayan programda din görevlilerin okuduğu kısa sureler ve aşırlardan sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk, sabah namazının önemi hakkında; “Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batı'ya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.” (İsrâ : 78) ayetinden örnek verdi.

Müftü Öztürk,; “Sabahın bu seher vaktinde Üniversiteli öğrencilerimiz, gençlerimiz ve siz cemaatimiz sıcak yatağınızı terk ederek, Allah’ın evi olan bu tarihi camiyi doldurdunuz. Allah’ın huzurunda sabah namazını kılıp, el açıp dua edeceksiniz. Rabbim dualarınızı kabul etsin” dedi ve akabinde de okunan Hatm-i Şerifin ve salâvatların duasını yaptı. Ardından sabah namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk kıldırdı.

Cami çıkışındagençlerle sohbet eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Gençlerimizle Sabah Namazı Buluşması” kapsamında Alibey Camimizde Asım’ın Nesli kardeşlerimizle bir arada olmanın sevincini paylaştık. ‬‪“Gençler, geleceğimizdir. Ahlaklı, ihlaslı,millî,yerli ve manevî değerlerimizle yetişen nesillerimiz Güçlü Türkiye’nin de teminatı olacaktır.” dedi.