14-20 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanan 33. Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında pandemi kuralları gereği az katılımcı ile kutlama töreni Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası toplantı salonunda  gerçekleştirildi. 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Oda Başkanları tarafından karşılanan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel  ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın katılımıyla başlayan tören kapsamında NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı'nın açılış konuşmasının ardından plaket ve hediye takdimine geçildi. 

2020 Yılı İlin Ahisi seçilen Asım Otlu' ya plaket ve hediyesi Nevşehir Valisi İnci Sezer  Becel tarafından, 2020 Yılı İlin Kalfası seçilen Sağdık Tetik' e plaket ve hediyesi Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından, 2020 Yılı İlin Çırağı seçilen Refik Arısoy'a plaket ve hediyesi Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt tarafından verildi. Akabinde İl Kutlama Komitesi tarafından Ahi Baba seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya kaftan giydirilerek tören sona erdi.