AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu belirtti.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, basında sansürün kaldırılışının 110. yıldönümü münasebeti ile kutlanan Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak kutlanan ve 1908 yılında Meşrutiyetin ilanıyla, 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak kutlandığını belirten Yanar, “Demokrasinin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli unsurlardan biridir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı saygılarımla kutlarım” dedi.