Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Türk Kızılayı’nın geleneksel hale getirdiği ‘Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na yaptığı bağışla destek verdiler.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'i ziyaret eden Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Kızılay Nevşehir Şubesi'ne vekalet yoluyla kurban bağışında bulundular. 

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada, "Her iki Başkanıma da teşekkür ediyorum, Allah hayrını kabul etsin. Vekaletlerini aldık, kurban kesimlerini yapıp yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasının 2020 yılında da devam ettiğini belirten Kızılay Şube Başkanı Civelek, Kızılay'ın kara gün dostu olduğunu belirterek, "Biz de Nevşehir şube başkanlığı olarak çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Kurban, ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşmanın bir sembolüdür. Nevşehirli hemşerilerimizin bu yıl da Kızılay'a çok büyük ilgisinin olduğunu görüyoruz. Biz de bu kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.Tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Civelek, Kızılay’ın başlattığı “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” kampanyasına bağış yaparak destek olan Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ve Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz’a teşekkür ederek bağış makbuzunu kendilerine takdim etti.

“BAĞIŞ İÇİN DOĞRU ADRES”

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, bağış sonrası yaptığı açıklamada, "Bu bayramının ibadeti olan kurban bağışını yerine getirmek için Nevşehir Kızılay’ımıza bağışımızı yaptık. Türk Kızılayı, Türkiye hariç 50 ülkede kurban kesim ve dağıtım faaliyeti gerçekleştirecek yetim çocuklar başta olmak üzere ülkenin birçok noktasındaki ihtiyaç sahibi Filistinlinin sofrasına kurban bereketi yansıyacak, böylesine güzel bir çalışmada bizimde bir katkımız olsun istedik. Allah kabul ederse bundan daha güzel bir iyilik olamazdı" diye konuştu.

Başkan Aksoy, Bu vesile ile yaklaşan Kurban Bayramının tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. 

Türkiye’nin Türk ve Müslüman coğrafyasının ümidi, ışığı ve lokomotifi olduğunu ifade eden Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz'da "Kurban bağışında Türk Kızılayı doğru adrestir. Bütün hayırseverlerin Kızılay’a gönül rahatlığıyla bağışta bulunabileceklerini düşünüyorum. Bu yüzden ben de Kızılay’a kurban bağışına geldim. Allah kurbanımızı kabul etsin." diye konuştu.