Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından KOPSOGEP kapsamında desteklenen ve Ürgüp Belediyesi tarafından yürütülen "Bağlardan KOP'an Jelibon: Köftür Projesi"ni basına ve kamuoyuna tanıttı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından KOPSOGEP kapsamında desteklenen ve Ürgüp Belediyesi tarafından yürütülen "Bağlardan KOP'an Jelibon: Köftür Projesi" ile Ürgüplü kadınlarımız köftür üretiyor. Kadınlarımız hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de bir kültürü yaşatıyor. 

Ürgüp Belediyesi ve KOP işbirliğiyle "Bağlardan Kopan Jelibon Köftür Projesi", kapsamında bölgemizin kültürel ve geleneksel damak lezzetlerinden olan "Ürgüp Köftürü"nün üretim aşamalarının tanıtımı, Belediye Başkanı Mehmet Aktürk tarafından basın mensuplarına yapıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk burada yaptığı açıklamasında; "12 kursiyerle başladığımız projede, doğal yöntemlerle Ürgüp Köftürü üretimi yapıyoruz. Amacımız doğal ve kültürel zenginliklerle dolu Ürgüp'ümüzün marka değerine bu ürünleri de üreterek artı değer katmak ve üretici çiftçilerimizi de teşvik etmek." dedi.

Başkan Aktürk, bu proje ile Ürgüplü kadınlarımız köftür üretiyor. Kadınlarımız hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de bir kültürü yaşatıyor.