Birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı ramazan, Ürgüp'te kurulan ramazan sokağındaki iftar çadırında tam manasıyla yaşanıyor.

İftar çadırında zengin, fakir ayrımı olmaksızın farklı farklı milletlerden insanlar bir sofrada aynı duaya "amin" diyor.

Ramazanın 10. gününde Ürgüp Belediyesi iftar çadırı yine yüzlerce kişiyi ağırladı.

Dün objektiflerimize yansıyan karede ise bir masada  Alman turist,  Avusturyalı Türk Vatandaşı, İstanbul'dan gelen çift, Ürgüplü bir aile ile beraber iftar yaptı, yemek yedi, sohbet etti.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, dini ve milleti farklı olmasına rağmen Ürgüp İftar çadırına misafir olan Alman Turiste iftar yemeğine katıldığı için teşekkür etti.

Yüce Rabbimizin, insanlığın kurtuluşu ve barışı için sunduğu İslâm dininin hoşgörü dini olduğunu vurgulayan Aktürk, "Alman misafirimize özellikle dikkat ettim, yemeğin ardından yemek duası yapılırken o da ellerini çevredekilere bakarak semaya kaldırdı. Ramazan ayını ruhuna uygun şekilde Ürgüp ramazan sokağında yaşıyor ve yaşatıyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti tam, gece geç saatlere kadar çocuklara yönelik etkinliklerimiz devam ediyor. Ben de programıma uygun olan her an ramazan sokağında hemşehrilerimle birlikte keyifle vakit geçiriyorum. Çocukların mutlulukları yüzüne yansıyor, bu da bizi mutlu ediyor. Tüm hayırseverlerimize işbirlikleri için özellikle teşekkür ediyorum." dedi.