Eğitimlerde PCM Döngüsü hakkında bilgiler aktarıldı.

Öğretmenlerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasının hedeflendiği “Değerli Öğretmenim” projesi, Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerle, eğitim alanındaki yöneticilerleve lise öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor.Bu kapsamda Anadolu Vakfı eğitmenleri 1-4Ekim tarihlerinde Nevşehir’de öğretmenlerle buluştu. Büyük ilgi gören programda öğretmenlere PCM Döngüsü eğitimi verildi. 

Öğretmenlerinsürdürülebilirsistemkurmabecerilerigeliştiriliyor

Değerli Öğretmenimkapsamındaöğretmenlerinve eğitim alanındaki yöneticilerin; bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü gerçekleştiren yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor.Projeile “ÇözümOdaklı ve ProjeTabanlıDüşünebilenYeniKuşaklar” yetişmesinidesteklemekhedefiyle “SosyalGirişimcilik” çatısıaltında tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsalsorunlarınçözülebilmesiiçintoplumunönemlideğişimöğelerindenbiriolanöğretmenler ve yöneticileraracılığıylafarkındalığınartırılması, yaratıcı ve yenilikçiprojelerinortayaçıkmasınınsağlanması, sosyalgirişimcilik ve projeleralanındaöğretmenlerin ve dolaylıyoldangençlerinkapasitelerininartırılmasıamaçlanıyor.

‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar48 ilde 80 binin üzerinde öğretmene ulaşan projekapsamında, 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 240’tan fazla ödül verildi.