Değerli Öğretmenim projesi ile bugüne kadar 48 ilde 80 binin üzerinde öğretmene ulaşan Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Öğretmenler Günü’nü proje illerinde kutlama geleneğine devam ediyor. Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ndeki kutlama organizasyonunda konuşan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Bu yıl Öğretmenler Günü’nü Nevşehir’de kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimizi sosyal girişimcilik konusunda daha aktif bireyler haline getirmeyi amaçladığımız Değerli Öğretmenim projesi ile yıl sonuna kadar 50 ile ulaşmış olacağız” dedi.

‘Değerli Öğretmenim’ projesiyle, Anadolu’nun dört bir yanındaki öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan Anadolu Vakfı, Öğretmenler Günü’nü projeye ortak olan illerden Nevşehir’de kutladı. Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamalarına Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve 200’ün üzerinde öğretmen katıldı.

Organizasyonda konuşan Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, Değerli Öğretmenim projesi kapsamında Öğretmenler Günü’nü her yıl projeye dahil olan illerde kutladıklarını hatırlattı. Güven, Bu yıl Öğretmenler Günü’nü Nevşehirli öğretmenlerimizle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlerimizi sosyal girişimcilik konusunda daha aktif bireyler haline getirmeyi amaçladığımız Değerli Öğretmenim projesine ilgi büyüyor. Ülkemizin fedakar öğretmenlerini sosyal girişimcilik konusunda daha aktif bireyler haline getirmeyi amaçladığımız projemizle altı yılda 80 binin üzerinde öğretmenimize ulaştık. İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile sürdürdüğümüz projemizle Sosyal Girişimcilik teması altında yenilikçiliği ve sürdürülebilir çözüm üretme kabiliyetini destekliyoruz. Eğitim sistemi içinde yer alan tüm değerlere; öğrenci, öğretmen ve idarecilere odaklandığımız projemiz gittiğimiz tüm illerde büyük ilgi görüyor” dedi.

Değerli Öğretmenim yıl sonunda 50 proje iline ulaşacak

Değerli Öğretmenim projesi ile öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin; bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. Proje ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle “Sosyal Girişimcilik” çatısı altında tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsal sorunların çözülebilmesi için toplumun önemli değişim öğelerinden biri olan öğretmenler ve yöneticiler aracılığıyla farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasının sağlanması, sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin ve dolaylı yoldan gençlerin kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar 9 yarışma, 1.000’e yakın seminer düzenlendi, 3.500’e yakın proje başvurusu alındı. 2014 yılından bu yana 48 ilde düzenlenen eğitim programları, Aralık’ta iki yeni ilde yapılacak eğitimlerle 50 ile ulaşacak.