İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, Avanos Kaymaklığı Koordinasyonunda İlçede Görev yapan  tüm birimleri sahaya indi; Avanos’ta  en kapsamlı Kovid-19 denetimleri yapıldı.

Avanos  ilçe merkezi , Zelve ve  Paşabağı Ören Yerlerinde Kovid-19 tedbirlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlere; Avanos İlçe Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ, Avanos İlçe Emniyet Müdürü Rafet TOKGÖZ,  İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Teğmen Kaan NAYMAN,   İlçe Sağlık Müdürü Adnan KAKİLLİ, İlçe Tarım Müdürü Bülent ÇİFTCİ, Avanos Belediyesi Zabıta Amiri Mustafa ERGÜN,  Avanos  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Kenan SARITAŞ, İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet UÇAR, Şöförler Odası Başkanı Şaban ERCİYES, kolluk birimleri ile kurum müdürleri katıldı.

Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen denetim kapsamında Avanos’ta  da pazar yerleri, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, kuaför, berber, güzellik salonları, ticari taksiler, taksi durakları ile tüm yaşam alanlarında Kovid-19 tedbirleri denetlendi.

Kovid-19 tedbirleri hakkında bilgilendirilmelerin yapıldığı denetimlerde iş yeri sahipleri, çalışanlar ve müşterilere maske, fiziki mesafe ve temizlik hatırlatması yapıldı.

Toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde yolcu sayısı, maske kullanımı ve fiziki mesafeye uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Sürücü ve yolculardan tedbirlere riayet edilmesi hususunda destek istendi.

Ticari taksi ve taksi duraklarında gerçekleştirilen denetimlerde araçların düzenli periyotlarda dezenfekte edilmesinin önemine dikkat çekilerek yolcular için dezenfektan ya da 80 derece kolonya bulundurulması yönünde uyarılarda bulunuldu.

“AVANOS  KURALLARA UYUYOR”
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ  Avanos’luların alınan tedbir ve kuralları uygulamada hassas davrandığını belirterek, Kovid-19 mücadelesine desteklerinden dolayı teşekkür ederek Avanos Belediyesi Olarak Esnafımızın Vatandaşlarımızın Her Konuda Yanında Olduk Olmayada Devam Edeceğiz dedi. 

“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”
Avanos İlçe Emniyet Müdürü Rafet TOKGÖZ Denetimlerdeki amacın farkındalığı artırmak olduğuna dikkat çekerek , “Toplum sağlığı için birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci yürütmemiz lazım. Avanos’ta bunu yürütebiliyoruz. Vatandaşımızın hassiyetleri bizi çok memnun ediyor. Avanos Halkımıza  çok teşekkür ederim. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kovid 19’la mücadelede Ceza Yazmak İstemiyoruz Ama Malasef Vurdum duymazlık içerisinde olan Pandeminin farkında olmayan 3 vatandaşımıza ceza kesmek zorunda kaldık istiyoruzki bütün vatandaşlarımız kurallara uysun bir an önce bu salgının etkilerinden kurtulalım bir çok vatandaşımız işinden oldu bu salgın yüzünden bir çok insan sevdiklerini kaybetti bu salgına dur demenin tek yolu kurallara uymak  Lütfen Kurallara uyalım bir an Önce bu salgından kurtulalım.

‘’ SAĞLIK İÇİN’’

‘’HEPİMİZ İÇİN’’

‘’SEVDİKLERİMİZİÇİN’’

Maske, Mesafe, ve Temizlik ‘e Uyalım Hep Birlikte Bu Virüsü Kovalım Dedi.

Haber: Kemal ÇELİK

Avanos Kızılırmak Gazetesi