Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıl dönümü tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Avanos’ta da bir dizi etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni öncesi, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN’ın makamında, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzbş. Onur GÜVEN, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE ile birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Avanos Çarşı Meydanında Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine geçildi.  Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzbş. Onur GÜVEN vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmasını yaptı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, okulların hazırlamış oldukları halk oyunları gösterisi sunuldu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödül takdimi ile devam etti.

Başarı elden öğrencilerin ödülleri; Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Avanos Belediye Başkanı İsmet İNCE, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzbş. Onur GÜVEN ve Avanos Cumhuriyet savcısı Mustafa KAYA tarafından verildi.

Avanos’ta coşkuyla kutlan Cumhuriyet Bayramı resmigeçit töreni ve akabinde tören tertip komitesinin Avanos Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Garnizon Komutanı tarafından tebrik edilmesi ile sona erdi.

v

v