Avanos Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından çevre ve halk sağlığı açısından cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen genel temizlik çalışmalarının yanı sıra, yeraltı çöp konteynerlerinin temizlik ve dezenfekte çalışmalarıda gerçekleştiriliyor.

Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından programlı ve sistematik olarak yürütülen temizlik çalışmaları kapsamında yer altı çöp konteynerlerinin genel temizliği ve dezenfektasyon çalışması gerçekleştirildi. Hava sıcaklığının mevsim normallerini aşmaya başladığı bu günlerde, yeraltı çöp konteynerlerinin pis kokmaması ve çevrede yaşayan insanları rahatsız etmemesi amacıyla çöp konteynerlerinin yıkıma ve temizleme işi düzenli olarak yapılmaya devam ediliyor.

Çöp konteynerlerinin içinde ve çevresinde oluşabilecek kötü kokuların ve antihijyenik durumun engellenmesi, haşerelerin üremesinin önüne geçilmesi ve daha temiz bir çevre adına yürütülen çalışmalar kapsamında, konteynerler tazyikli suyla yıkanıp temizlendi, dezenfekte edildi.